Докато голяма част от света е отново блокирана заради пандемията от COVID-19, хиляди въпроси изникват в главите на всички ни. Както се казва, всеки с проблемите си.

Лапландия, Дядо Коледа, има ли туристи и ще отмени ли и Коледа коронавирусът

Коледа се отменя

Какво се случва във Финландия

А тези на децата в Италия, която отново е под пълна блокада, се оказват свързвани с Дядо Коледа. Въпреки необичайната обстановка, коледните празници са все по-близо, а те са най-чаканото и обичано време от годината за малките, а и не само.

Затова страховете им дали Коледа няма да се провали и дали Дядо Коледа няма да ги остави без подаръци са си напълно основателни. Успокоението пък дойде не от кого да е, а от самия италиански премиер Джузепе Конте.

Снимка 483521

Източник: EPA/БГНЕС

Той е получи писмо от притеснения петгодишен Томасо с въпроса дали тази година Babbo Natale (както наричат Дядо Коледа в Италия) пак ще обиколи къщите на децата, които са били послушни през годината.

А отговорът си Конте публикува в социалните мрежи, за да успокои и другите хлапета с подобни притеснения. По думите на премиера, Дядо Коледа има специално разрешение, което му позволява да пътува по света без проблеми и да разнесе всички подаръци от чувала си.

Освен това, добрият старец носи задължителната предпазна маска и спазва необходимата дистанция, докато извършва задълженията си, за да предпази както себе си, така и всички, с които се среща, предава AFP.

Снимка 505151

Източник: iStock

Конте се пошегува, че тази година вместо бисквитки и топло мляко, децата могат да оставят под елхата по едно шишенце с дезинфектант за Дядо Коледа. Освен това, той вече е казал на добрия старец, че всички са били добри деца, затова няма нужда да му пишат писма.

По думите на премиера, много хлапета са поискали за Коледа коронавирусът да изчезне, но той ги призовава да не забравят да си искат и другите, напълно детски подаръци.