Дрю Баримор е сред звездите, които са върли почитатели на кулинарното изкуство. Даже наскоро сбъдна една от мечтите си, отново свързана с готвенето. Затова и нямаше как да подминем забавното видео, в което тя и Камерън Диас показват как приготвят любимите си пържени тиквички.

Дрю Баримор, Шае Хонг и новата им гама кухненски уреди Beautiful Kitchenware

Дрю Баримор сбъдна мечтата си

Тук малко ни изненада

Признаваме, че все още не сме опитали рецептата, но имаме предчувствието, че усилията ни в кухнята ще си струват, ако решим да следваме техните инструкции.

Във въпросното видео Дрю и Камерън видимо се забавляват, но в същото време коментират и доста сериозни теми.

"Хората са толкова притеснени и се страхуват да остареят, но всъщност всичко, свързано с остаряването, е да трупаш повече спомени и опит, любов, смях и приключения, всички тези неща, които трябва да изпитваш до края на живота си", казва Камерън Диас пред камерата.

А Дрю Баримор допълва: "Израснах в Холивуд и разбрах, че преследването на дракона заради суета и младост не е за мен. Чувствах се неудобно, сякаш си губя времето във воденето на изгубена битка". И ни съветва да правим това, което ни кара да се чувстваме най-добре.

А едно от нещата, с които разпускаме, е приготвянето на вкусни ястия. Като техните пържени тиквички.

Какво ни трябва за тиквичките:

  • 3 средно големи тиквички
  • 1/3 ч. ч. брашно
  • 2 яйца
  • 1 с. л. мляко
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 ч. ч. японски галета панко (може и обикновени)
  • 1/2 ч. ч. сирене пекорино или пармезан (прясно настъргани)
  • 2 с. л. магданоз
  • 1 ч. л. риган (по възможност пресен)
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Лимонов сок (по желание)
  • Допълнително настърган пармезан или пекорино плюс магданоз за гарнитура

Какво ги правим

Включваме фритюрника или котлона с един тиган и изчакваме мазнината да загрее до 200° С.

През това време изплакваме тиквичките, отстраняваме краищата и режем тиквичките на ленти.

Приготвяме три купи, като в едната изсипваме брашното (хубаво е първо да го пресеем), а във втората разбиваме яйцата с млякото и пресованите скилидки чесън.

Чесънът, вампирите, алицинът и откъде тръгва историята за зеленчука и вампирите

Откъде тръгва историята за чесъна и вампирите

От гледна точа на медицината

В третата чиния смесваме галетата, сиренето пекорино или пармезан, магданоза, ригана, солта, червения и черен пипер.

Овалваме тиквичките първо в брашното, после в яйцата и накрая ги покриваме със сместа от галетата и останалите герои в рецептата.

Камерън Диас, Бенджи Мейдън, семейството и бързите вечери на актрисата

Камерън Диаз иска да си запишем това

Какви са тайните й в кухнята

Чак тогава се захващаме с пърженето, като ги държим във фритюрника или тигана около 15 минути. Дрю Баримор и Камеран Диас ги сервират със сос Дзадзики. И ние ще направим така.