През 1991 г. на екран излиза филмът "Телма и Луиз" - режисьорското виждане на Ридли Скот за истинското приятелство и докъде човек е готов да стигне за него.

Луиза Григорова-Макариев, "Диви и щастливи" и как се прави филм за мъжки момичета

Най-дивата и щастлива Луиза Григорова-Макариев

Колко голямо е предизвикателството да снимаш екшън филм

Филмът разказва историята на Телма и Луиз - две обикновени жени, решили да избягат от скучния живот. За съжаление, нещастие променя плановете им за весело приключение, като ги въвлича в лудо бягство от тръгналата по петите им полиция.

Снимка 454805

Източник: "Диви и щастливи"

Почти 30 години по-късно същият филм вдъхновява режисьора Мартин Макариев ("Привличане") и сценариста Борислав Захариев да направят "Диви и щастливи" - български вариант на легендарната вече история на Телма и Луиз.

Боряна (Яна Маринова) и Мила (Луиза Григорова-Макариев) са приятелки от деца, и двете - момичета с буйна кръв и с големи мечти. Боряна винаги е искала да стане шампион по мотоциклетизъм, докато Мила живее повече в света на книгите и мечтае един ден да бъде велик писател.

Снимка 454803

Източник: "Диви и щастливи"

С годините обаче ежедневието ги е принудило да водят скучен живот и да вършат работа, каквато никога не са искали. Едно нещо в живота им обаче остава непроменено - жаждата за любов.

Именно в търсенето на любов, разведената вече веднъж Боряна отново е лудо влюбена, и то в женен мъж. За него тя е готова на всичко. Всичкото в случая са едни 30 хиляди лева, от които Цветан (Явор Бахаров) се нуждае.

Боряна работи като чистачка за богато английско семейство, което, като по поръчка, е извън София. И тя "заема" от сейфа им парите, от които възлюбеният й има нужда.

Снимка 449067

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Богдан Бояджиев

По погрешка в къщата се оказва синът на богаташите - Мартин (Базил Айденбенц), и се налага Боряна да го отвлече. Тъй като не знае как да действа, тя прави най-логичното - обажда се на най-добрата си приятелка Мила.

По петите им тръгва полицията в лицето на строгия и безкомпромисен инспектор Донев (Александър Сано) и полицай Албена (Дария Симеонова). А те няма да се откажат, докато не заловят двете престъпнички.

Снимка 453749

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Богдан Бояджиев

Боряна и Мила отказват да се предадат, а решението им разпалва в сърцата си онзи познат от детството огън, който ги е карал се чувстват диви и щастливи. И след поредица от импулсивни решения и налудничави действия започва шеметна гонка с полицаите из цяла България.

Дария Симеонова, „Диви и щастливи“ и как се играе полицай

Дария Симеонова по следите на две жени извън закона

Какво е да си полицайка в „Диви и щастливи“

Естествено, има много адреналин в каскадите от "Диви и щастливи": бясна гонка из улиците на Варна, силна експлозия на метри от инспектор Донев и шофиране без почти никаква видимост из царевично поле - това са само част от кадрите, с които филмът ни даде усещане за истински екшън.

Снимка 454802

Източник: "Диви и щастливи"

Няма начин да споменем главните герои, а да не направим същото и с Асен Блатечки, Калин Врачански и Ицо Хазарта. В "Диви и щастливи" участват и още известни имена, за които определено не подозирахме, но няма да ги издаваме, за да не разваляме приятната изненада.

Премиерата на "Диви и щастливи" е на 29 ноември