Като актриса, в ежедневието на Дария Симеонова неизменно присъстват интензивните репетиции и снимки. Затова и работните й дни минават динамично. Като майка и съпруга, почивните пък са изпълнени с домашни и семейни ангажименти - мъжа, детето, мъжа и детето. А когато остане време - и някой обяд с приятелки.

При подобен график, за никого не е изненадващо, че Дария няма никакво време за себе си. Тя обаче не се оплаква, защото сама си е подредила приоритетите по точно този начин.

Обича киното, обича театъра, невъзможно й е да избере само една от двете "сцени". Смислените и предизвикателни роли са важните за нея, без значение дали са филмови или театрални.

Снимка 453751

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Богдан Бояджиев

Мечтае да бъде Жулиета, макар да се намира вече за "доста възрастна за нея". Играла е с много актьори, на които се възхищава. Все още обаче тайничко копнее за роля, в която да си партнира със Захари Бахаров, Владо Пенев, Светлана Янчева или Мария Каварджикова.

Докато този момент дойде, Дария не спира да играе, при това в много постановки - "Нощта на 16-ти януари", "Олд Сейбрук и последният страстен любовник", "Тирамису", "Госпожа министершата", "Скачай!", както и в най-новото представление на театър "София" "Вечерята" (по романа на Херман Кох).

Снимка 454358

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Богдан Бояджиев

Именно в театъра е изиграла и една от любимите си роли - Камий в спектакъла "Презрението" (режисьор Крис Шарков) по филма на Годар. За нея Дария получава и номинация за Икар.

"В началото Камий ми се струваше толкова различна от мен, а всъщност през нея открих много неща за себе си. А и процесът беше изключителен. Имаше много истинност, смисъл и театър във всичко около това представление."

Снимка 453755

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Симон Версано

Въпреки различните персонажи, в чийто образ е влизала през годините, сега за пръв път ще видим Дария в ролята на полицайка - в предстоящия филм "Диви и щастливи".

Там Дария е Албена - дясната ръка на инспектор Донев (Александър Сано). Стриктна и изпълнителна, Албена следва стъпките на своя ментор. Тя винаги е мечтала да бъде полицай и да работи върху сложни и заплетени случаи. Ситуацията с двете "престъпнички" Мила (Луиза Григорова-Макариев) и Боряна (Яна Маринова) ѝ предоставя точно такава възможност.

Снимка 453749

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Богдан Бояджиев

Луиза Григорова-Макариев, "Диви и щастливи" и как се прави филм за мъжки момичета

Най-дивата и щастлива Луиза Григорова-Макариев

Колко голямо е предизвикателството да снимаш екшън филм

С какво ролята ви в "Диви и щастливи" е предизвикателство за вас?

Предизвикателство беше наистина да използвам оръжие. С халосни патрони, разбира се. Носех един малък Валтер, който беше неразделна част от героинята ми, а не само украшение към костюма. Заснемането на някои от сцените също беше предизвикателство. Особено тази с хеликоптера. Дано да е останала след монтажа. (смее се - бел. авт.)

Как бихте описали Албена и по какво си прилича тя с Дария?

Страхотен професионалист. Може би това най-точно я описва. Мисля, че имам нейната пристрастеност към адреналина. А и намирам доста сходни черти от себе си в нея - има същата коса, очи, тяло.

Снимка 454357

Източник: "Диви и щастливи" / Фотография Богдан Бояджиев

А какво най-много харесвате в Албена?

Лаконичността й. Тя не говори много, но казва всичко. В нашето бъбриво съвремие това е рядко срещано качество.

Премиерата на "Диви и щастливи" е на 29 ноември