Тазгодишната церемония по раздаването на наградите Грами беше много емоционално събитие. Не само защото с най-много награди си тръгна тийн звездата Били Айлиш, но защото малко преди церемонията стана ясно, че в инцидент с хеликоптер е загинал баскетболистът Коби Брайънт. 

Грами 2020, Били Айлиш и големите победители за 2020 г.

Кой си тръгна с най-много Грами тази година

Всичко за 62-ата церемония в Лос Анджелис

Последното събитие успя да отклони вниманието на обществеността от някои от задкулисните скандали на наградите Грами. Между тях несъмнено попадат и обвиненията в при гласуването за излъчване на победителите.

Заради всички тези скандали през последните месеци президентът на Академията по звукозапис Дебора Дюган, беше служебно отстранена от поста си само десет дни преди връчването на наградите.

Дебора Дюган

Източник: GettyImages

Дебора Дюган

Отстраняването на Дюган донякъде е свързано с името на предишния изпълнителен директор Нийл Портноу, който заемаше престижната позиция цели десет години. 

Дебора Дюган беше обвинена, че прилага системен тормоз на бившата асистентка на Нийл Портноу - Клодин Литъл.

Дебора, разбира се, отрече, като заяви, че бордът на директорите е решил да я отстрани, заради факта, че е твърд застъпник на равните права и равното заплащане при двата пола.

Дюган дори внесе жалба, че към нея системно са отправяни заплахи. Обвини дори бившият изпълнителен директор Нийл Портноу, че е упражнявал сексуално насилие върху една от изпълнителките.

Снимка 463634

Източник: GettyImages

Наред с всички тези скандали около отстраняването на Дебора Дюган, през последните месеци все по-категорично започна да се коментира и още нещо: как се избират водещите музикални фигури, които излизат на сцената на наградите Грами и кой всъщност решава на кого да бъдат раздадени отличията.

Много критици смятат, че се случва нещо не съвсем регламентирано и наградите всъщност са нагласени и подкупени. 

Снимка 464502

Източник: GettyImages

В края на тазгодишната церемония дори водещата Алиша Кийс направи един доста интересен коментар, като каза: "Имаме много да променим. Имаме много неща да свършим."

Развръзката около всички тези задкулисни скандали ще бъде ясна след три месеца. Толкова по закон е срокът, в който независима комисия трябва да провери обвиненията и да предостави своето експертно мнение, пишат от Rolling Stone.

Грами 2020 г. и тоалетите на звездите по време на церемонията

Звездните тоалети на Грами 2020

Кой и с какво блесна на червения килим тази година