Краят на миналата година се оказа доста бурен за DC и супергероите им. Просто защото управлението им бе поверено на Джеймс Гън и Питър Сафран, които бързо започнаха да въдворяват ред.

The Batman Part II, Мат Рийвс, Робърт Патисън и кога ще видим втората част на филма за Батман

Кога да очакваме завръщането на Батман

И какво ще се промени във вселената на DC

Така например разбрахме, че Хенри Кавил няма да бъде Супермен, макар това да бе обявено като новина само около месец по-рано. Черния Адам и Дуейн Джонсън пък също не влизат в краткосрочните планове на Гън и Сафран.

Гън даде обещание, че в началото на 2023 г. ще разкрие повече за това какво предстои за DC и че няма да останем разочаровани. Е, спази обещанието си и буквално ни заля с информация и нови заглавия. И трябва да си признаем, че не очаквахме повечето от новите неща.

Сериалите

След като видяхме какво направи с "Отряда самоубийци" и "Миротворецът" имаме пълно доверие на Гън и вижданията му. Та, един от първите серили, които трябва да бъде пуснат е Creature Commandos. Епизодите се очаква да бъдат седем, а отново Гън е нагърбен със задачата да напише сценария.

В него ще видим как Амадна Уолър (Виола Дейвис) съставя нов отряд от самоубийци, но този път в него присъстват само причудливи създания. Споменавайки Уолър, трябва да кажем, че тя също ще се сдобие със собствен сериал - Waller.

Интересното около него е, че сценарият ще бъде написан от Кристал Хенри ("Пазителите") и Джеръми Карвър ("Прокълнат патрул"). Booster Gold също се очертава да бъде доста интересен, защото ще представи изцяло нов герой, който е пълен загубеняк, но използва развитите технологии, за да се върне назад в миналото и да бъде супергерой.

Lanterns пък ще вдъхне нов живот на Зеления фенер, като тук персонажите ще бъдат цели два - Хал Джордан и Джон Стюарт. Paradise Lost е сериал, който ще има задачата да разгърне света на тайнствения остров Темискира, който е и родно място на Жената чудо. Обещанията са, че ще видим драма в стила на Game of Thrones.

Филмите

Започваме направо с най-интересното - филмът за Супермен. Superman: Legacy ще бъде малко по-различна история, но към момента нищо повече не се казва. Не се знае и кой ще бъде в главната роля. The Authority ще ни покаже отряд от супергерои, който има доста радикални и крайни методи за защита на хората.

Няма как да минем и без Батман. В The Brave and the Bold на преден план ще излезе и Деймиън Уейн - синът на Брус Уейн, който ще видим като Робин. Гън загатна, че ще видим история за доста странни отношения между баща и син. И не, Батман няма да бъде изигран от Робърт Патинсън, но не се знае нищо повече.

Освен филм за Супермен, ще видим такъв и за Супергърл. В Supergirl: Woman of Tomorrow ще видим една доста по-сурова версия на Супергърл, защото преди да дойде на Земята от Криптон тя е видяла как всички хора, на които държи, биват убивани по най-различни начини.

Завършваме със Swamp Thing, който ще бъде хорър филм, натоварен със задачата да сложи край на първата част от първата глава на новата вселена на DC, пише The Hollywood Reporter.