Завръщането на Батман с Робърт Патинсън вече е насрочено. Warner Bros. обявиха, че The Batman Part II на Мат Рийвс ще излезе по кината на 3 октомври 2025 г. Допълнителна информация, включително синопсис на сюжета, засега остава в тайна.

"Батман", "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта", IMDb и кои са най-популярните филми в сайта за 2022 г.

Кои са най-популярните филми в IMDb през 2022 г.

На първо място съвсем заслужено е...

Джеймс Гън и Питър Сафран потвърдиха датата на излизане на The Batman Part II по време на пресконференция на Warner Bros. на 30 януари. Докато Гън и Сафран разработват нова DC вселена, която включва премиерата по кината през 2025 г. на Superman: Legacy, The Batman Part II на Рийвс ще попадне в новата категория - DC Elseworlds. Гън обяви, че всеки филм или телевизионен сериал на DC, който се развива извън основната вселена на DC, ще получи етикета DC Elseworld, точно както при комиксите на DC, уточняват от Variety.

В допълнение към The Batman Part II, списъкът с предстоящи проекти DC Elseworlds включва Joker: Folie à Deux на Тод Филипс с Хоакин Финикс и Лейди Гага (премиера на 4 октомври 2024 г.), текущия анимационен сериал Teen Titans Go! и отделен филм за Супермен, продуциран от Джей Джей Ейбрамс и написан от Та-Нехиси Коутс.

Снимка 565774

Източник: Instagram / thebatman

Последният проект беше обявен за първи път през 2021 г. и остава в активно развитие. Гън и Сафран казаха, че с нетърпение очакват черновата на сценария на Коутс. Така Патинсън и Рийвс ще продължат да изследват своята итерация на Батман в страничната лента DC Elseworlds, докато Гън и Сафран ще работят по нов Батман във вселената на DC.

The Penguin, Кристин Милиоти и поредно ново име в сериала за Пингвина от Батман на HBO Мах

Тя ли ще помага на Пингвина от "Батман"

Ново име в спиноф сериала за Пингвина

Дуото потвърди, че тяхната DC вселена ще включва филм за Батман и Робин, базиран на комиксите The Brave and the Bold. В допълнение към The Batman Part II, Рийвс също се подготвя да заснеме спиноф поредица, съсредоточена върху героя Пингвин на Колин Фарел.

Рийвс каза по-рано този месец, че се среща с Гън, за да се увери, че неговата Батман вселена и по-голямата DC вселена ще се "подкрепят взаимно" и няма да се "разбият" заедно по отношение на сюжетните линии. "Батман" спечели одобрението на критиците и събра 770 милиона долара в световния боксофис миналата година. Филмът вече се излъчва по HBO Max.