Романа си "Дамата с камелиите" Александър Дюма-син пише след като губи голямата си любов - в опит да съживи миналото и да поправи грешките му.

“Антигона”, Жан Ануи, Александър Морфов, Милена Ерменкова, Деян Донков и софийската премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Най-разтърсващият плевенски спектакъл идва в София

Народният театър посреща “Антигона”

А какъв е ефектът от това можем да разберем, ако гледаме едноименната постановка на варненския Драматичен театър "Стоян Бъчваров", който гостува на Народния театър в София.

Представлението е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори и разминаването с другия. За онзи миг, в който щастието докосва за кратко и после изчезва.

Снимка 594652

Източник: fccvarna.bg / фотограф Иван Дончев

"Спектакълът, който създаваме с трупата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", е опит за дисекция на миналото, сглобяващ парчета от изчезнал живот, за да си отговорим на въпроса защо проваляме сами предложената ни възможност за щастие и търсим път назад чак когато вече е твърде късно", споделя режисьорката Маргарита Мачева.

Снимка 594651

Източник: fccvarna.bg / фотограф Иван Дончев

Освен нея по "Дамата с камелиите" работят още сценографът Борис Далчев и композиторът Петър Дундаков.

Снимка 594650

Източник: fccvarna.bg / фотограф Иван Дончев

В представлението главните роли пък са поверени на Недялко Стефанов и Христина Джурова, която тази година спечели наградата Икар за поддържаща женска роля. Компания на сцената ще им правят още актьорите Стоян Радев, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Александра Майдавска, Миглена Везирова, Александра Койчева и Константин Соколов.

“Електра тук и сега“, Маргьорит Юрсенар, Василена Радева, “Паник бутон театър“ и новата премиера в РЦСИ “Топлоцентрала“

Как звучи един разказ за днес през далечното вчера

“Електра тук и сега“ ни свързва с днешното

"Дамата с камелиите" е на 14.11. (понеделник) от 19 ч. на сцената на Народен театър "Иван Вазов".

Цялата информация за представлението е тук.