Всички сме чували златното правило, че бизнес се продава, когато е на върха, а не когато започне да затъва. Същото важи и за артистите - по-добре да се оттеглят навреме и да оставят само хубави спомени у безбройните си почитатели.

Френското електронно дуо Daft Punk направи точно това, и то по оригинален и стилен начин, както само те го умеят.

Така Daft Punk се оттеглят, без да кажат и дума. За целта просто пускат достатъчно красноречиво и запомнящо се видео "Epilogue" в YouTube, което е вече чуто и видяно около 19 милиона пъти. И това се случва, при положение че не са издавали нищо от 30 години насам.

Ги-Манюел дьо Омем-Кристо и Тома Бангалтер се срещат през 1987 г. като ученици в Париж. Първият им музикален опит - групата Darlin, се оказва неуспешен. Или поне според някои, които наричат музиката им "daft punky thrash".

През 1995 г. издават първия си сингъл "Da Funk", който влиза в забележителния им дебютен албум Homework от 1997 г. Сред заглавията в описа му е и хитът "Around the World".

Оттогава Daft Punk записват още три студийни албума, включително Discovery от 2001 г., и взимат шест статуетки Грами.

На въпроса как постигат това, Омем-Кристо отговаря пред Dazed: "Мисля, че това е само защото сме отдадени и емоционални. Запознахме се, когато бяхме деца. Това е като две деца, които си играят, и ако нещо ги разсмива или вълнува, те продължават. Правим нещата не заради слава, успех или пари, а защото се наслаждаваме на самото пътуване, не на целта."

По същия начин се разделят - без думи, а с действия: