Темата за бърнаута е особено актуална през последните години и вълнува всички ни - от научни специалисти до артисти.

“Фиеста”, Андреа Гаврилиу, Снежина Петрова и новата премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Народният театър ни потопява във “Фиеста” като никоя друга

Предизвикателство за интуицията и чувствителността ни

Доказателство, че на тревожната тенденция с въпросния синдром на професионалното изчерпване внимание отдават и хората на изкуството, е новата премиера на младото пространство за култура Yalta Art Room.

На сцената му за първи път се поставя постановката BURNOUT - авторски моноспектакъл, засягащ темата за границата на съзнанието, обществената и физическата, границата реално-нереално, живот-смърт.

Зрителите ще могат да се потопят в личните истории на едно младо момиче, което се опитва да събере частите от себе си и да намери пътя си. Освен с нея ще се запознаем и с останалите три персонажа, а в проблемите на всеки един от четиримата герои вероятно ще разпознаем и лични терзания, които може би имаме или сме имали преди.

Снимка 593568

Източник: Yalta Art Room / фотограф Асен Кралев

Всъщност, в представлението времето не е определено. То е сега, преди и винаги и ще ни поведе към лабиринта от лутания, надежди, разочарования и изкупление на героите в BURNOUT.

Всичко казано дотук ни подсказва, че можем да очакваме из сюрреалното, изкривеното и въображаемото да изплуват основните теми, които спектакълът засяга - за границите между реално и нереално, живот и смърт, надежда и загуба.

Снимка 593567

Източник: Yalta Art Room / фотограф Асен Кралев

Емоционално наситената постановка е дело на млад екип. Актрисата Татяна Йолинска, която ще видим в главната роля, както и режисьорът Ахмет Исмаил, са завършили НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов миналата година и сега правят своя дебют на професионалната независима сцена. Освен тях двамата по BURNOUT работят и сценографът Доменика Тодорова и композиторът Преслава Божидарова.

“Дишай”, Бойко Кръстанов, Елена Телбис, Марий Росен и новата премиера в Театрална работилница “Сфумато“

Ако ни остава един разговор до края на живота, за какво бихме си говорили

Елена Телбис и Бойко Кръстанов в постоянна тревога от близкия край

Премиерата на BURNOUT е на 6.11. (неделя) от 19:30 ч. в Yalta Art Room.

Още информация за представлението има тук.