Може да е лято, да е нечовешка жега, а всички да са на море. В това време не очакваме нищо кой знае какво от културния живот, но няколко музиканта са тук, за да ни опровергаят. Ето пет доста любопитни нови песни от седмицата.

Стартираме директно с дамата от снимката. Ако на някого му изглежда позната, не е случайно - това е популярната татуистка и гуру в сферата на грима Кат вон Ди. През май тази година тя обяви, че записва дебютния с музикален албум. "Enough" е едно от парчетата в него.

Повдигаме малко духа с Lil Nas X, който самоотвержено защитава правото си да изразява таланта, убежденията и сексуалността си както намери за добре. Този път - зад затворнически решетки.

Да се върнем към нещо по-традиционно и лятно - новата песен на Бруно Марс с Anderson .Paak. Бруно Марс няма лоша песен и категорично продължаваме да твърдим това!

И като казахме "лятно" за нас няма нищо по-лятно от блус край Мисисипи. Получаваме го от любимите ни The Black Keys и "Stay All Night". Парчето е част от десетия им студиен албум Delta Kream, който включва само кавъри на класически блус парчета от региона.

Музикалният ни финал на седмицата е титаничен. Джери Кантрел - китаристът и съосновател на сиатълските легенеди Alice in Chains, пусна видео към "Atone". Песента е част от третия му соло албум Brighten, който трябва да излезе през октомври.