Сагата около задържаната в Русия американска баскетболистка Бритни Грайнър вече сякаш се разреши. Или поне достигна до някаква развръзка.

Бритни Грайнър и потвърдената деветгодишна присъда в руски затвор за баскетболистката

Трудов лагер - присъдата за американската баскетболистка

Бритни Грайнър остава в затвора в Русия

След като няколко месеца бе лишена от правото си на свободно придвижване, преди няколко дни бе потвърдена деветгодишната ѝ присъда за притежание на наркотични вещества. И докато адвокатът ѝ Александър Бойков не е доволен от развоя на делото и смята, че все още е възможна размяна на затворници, Грайнър ще трябва да излежава присъдата си.

Пред списание People той дори дава малко повече подробности около това как е преминавал един ден на баскетболистката в руски център за задържане. Бойков твърди, че всяка сутрин Бритни Грайнър, както и останалите затворнички, биват събудени в 7 часа.

Ранното ставане предполага и ранно лягане. Ето защо точно в 10 вечерта светлините угасват и затворничките се предполага, че трябва да заспят. Интересното е, че Грайнър няма право да подремва извън тези предвидени часове, защото такива са правилата.

Денят ѝ е уплътнен с гледане на телевизия, приготвяне на храна, четене на книги и списания и разговори с останалите затворнички. През първата част на деня на Бритни Грайнър ѝ се полага и едночасова разходка в двора на затвора. 

В затвора липсва фитнес или подходящи уреди, за да може баскетболистката да поддържа форма, но тя все пак се старае да остава физически активна, твърди адвокатът ѝ. След като присъдата ѝ бе потвърдена, Грайнър ще бъде преместена в изправителна колония и дните ѝ уплътнени, защото ще ѝ се налага да работи по осем часа на ден.

Бритни Грайнър, 32-ият й рожден ден и как го посрещна в затвор в Русия

Да прекараш рождения си ден в руски затвор

Каква ще е съдбата на Бритни Грайнър

Има някакъв шанс да ѝ бъде позволено да влезе в ролята на баскетболен треньор на останалите затворнички, вместо да работи каквото всички останали.