Едва ли преди година Бритни Грайнър си е представяла как ще прекара следващия си рожден ден. Американската баскетболистка и звезда на WNBA и носителка на два златни медала от Олимпийски игри е в руски затвор, където очаква обжалване на присъдата си.

Бритни Грайнър, Черел Грайнър и какво разказа съпругата на осъдената в Русия баскетболистка

Кошмарът на баскетболистката, осъдена в Русия

Какво е състоянието на Бритни Грайнър

На 18 октомври Грайнър навърши 32 години зад решетките. "Необичаен рожден ден", коментира адвокатката й Мария Благоволина пред People. И допълни, че денят е бил доста труден за спортистката, "защото е съвсем сама в затвора в чужда държава".

Адвокатите на Грайнър допълват, че цяла седмица й носят писма от нейни фенове, семейството и приятелите й, които изказват подкрепата си. Според тях тя е много благодарна за тези жестове, които отчасти успяват да повдигнат духа й.

Бритни Грайнър беше арестувана на 17 февруари тази година на летището в Москва с вейп устройство с масло от хашиш - употребата му под каквато и да е форма в Русия е нелегално. На 4 август тя беше осъдена на девет години в изправителна колония. Обжалването на присъдата се очаква на 25 октомври.