Бреана и Матю Дел от Алватон, Джорджия, са женени от май 2021 г. Шест години преди това се запознават, докато са още студенти и колеги на работа.

Сафина Намуквая - жената, която на 70 години роди близнаци

Жената, която на 70 години роди близнаци

Една интересна история от Уганда

"Той е моята скала. Той е много стабилен, много спокоен", казва Бреана за съпруга си.

Двамата имат едно дете - син на име Далас, който е вече на 16 месеца. През август миналата година младите родители са изненадани да научат, че очакват още едно дете. Тогава Бреана проучва възможностите за раждане в домашни условия и се среща с акушерка. На един от прегледите обаче акушерката чува един силен сърдечен ритъм.

През ноември следва втори преглед и ултразвук, при който на екрана се виждат две глави на бебета. Все още обаче се чува само един сърдечен ритъм.

"Можех да кажа, че нещо не е наред", споделя бременната жена. Тогава разбира, че бебетата всъщност са сиамски близначки. "Всичко се промени за секунди", допълва тя.

По думите ѝ от лекарите научава, че момиченцата не могат да бъдат разделени и не се очаква да живеят повече от няколко часа. Въпреки това обаче двойката планира да се възползва максимално от времето, което ще има заедно с бебетата си след раждането.

"Това ще е много ценно за нас и ще сме много благодарни", казва таткото Матю.

Майката Бреана пък издава, че вече са измислили имената за дъщеричките си - Амейлия и Елхора. Цялото семейство се радва на огромна подкрепа в сложната ситуация, в която се намира. Двойката споделя, че дори напълно непознати хора също са им протегнали ръка и са им казали, че мислят и се молят за тях.

"Утешително е да знаем колко много хора просто искат да скърбят с нас за тъгата, но и да се радват на живота на нашите дъщери, колкото и кратък да е той", допълва бащата.

С наближаването на термина на Бреана е създаден и GoFundMe, чиято цел е да помогне на семейството. Хора от цял свят изпращат подаръчни ваучери за хранителни стоки, както и мили, окуражаващи думи.

Двойката казва, че независимо от времето, което ще имат с момичетата си, искат да са сигурни, че те ще знаят колко много са обичани.

"Без значение какво, те са ценни за нас и ще сме много благодарни и за малкото време, което имаме с тях. Нямам търпение да им кажа, че ги обичам и че съм благодарен за тях. Очаквам с нетърпение да мога да ги държа и да видя лицата им", споделя Матю пред People.

Ейми и Ано - грузинските близначки, откраднати и продадени при раждането си, които се откриха чрез TikTok

Близначките (откраднати и продадени при раждането си), които се откриха чрез TikTok

Истинска история от Грузия

Съпругата му Бреана пък не крие, че се надява на чудо. "Не искам да оставам с големи надежди, но част от мен се надява, че те ще живеят по-дълго, отколкото смятат лекарите. Надявам се, че ще са с нас за малко повече време. Една лекарка каза, че не очаква да оживеят след първите 24 часа - всичко повече от това е подарък."