Малка е вероятността истинските любителите на коктейлите да не са чували за легендарния Harry's Bar в Париж, любимо място на писателите Ърнест Хемингуей и Ф. Скот Фицджералд.

Малко ни е тъжно, че сега не сме там, за да се присъединим към тържествата по случай стогодишнината на един коктейл.

Става въпрос за легендарния Bloody Mary - онази смес от доматен сок, сол, пипер, сос "Табаско", сос "Уорчестър", лимонов сок и водка, която все още е любима на милиони хора по света.

Смята се, че коктейлът е създаден именно в този бар през далечната 1921 г. Според историята на заведението, барманът Фернан Петио е човекът, който измисля питието, а рецептата за него е публикувана за пръв път в книгата "Harry's ABC of Cocktails".

Събитията за юбилея тази седмица са временно облекчение от зимното мрачно настроение и нарастващите тревоги от варианта Омикрон на COVID-19, пише MSN.

Коктейлът Bloody Mary, махмурлукът, водката и останалите съставки в тази чудесна напитка

С какво коктейлът Bloody Mary е по-различен

И как да си го приготвим

Работещи в бара стриктно проверяват зелените сертификати на посетители от Австралия, Египет и други страни от цял свят, които се стичат, за да опитат прочутото питие.