За децата на Бил Гейтс знаем малко, защото и те самите искат да е така. Но когато си наследник на втория най-богат човек в света, животът ти няма как да не предизвиква любопитство.

То бе задоволено до известна степен от последното интервю, което едната от дъщерите на основателя на Microsoft Дженифър даде за списание Sidelines Magazine. Тя е първото от трите деца на Бил и Мелинда и определено има да ни разкаже много какво е да израснеш точно в тяхното семейство.

24-годишната Дженифър Гейтс признава, че е "родена с големи привилегии", но винаги ги е приемала като възможност да открие с какво истински иска да се занимава и да се опита да направи света едно по-добро място.

От малка тя получава подкрепата на родителите си във всяко едно начинание и те винаги са разговаряли с нея като с възрастен. "Те винаги ми пазеха гърба. Казаха ми да преследвам интересите си, независимо дали са свързани с математика, наука, четене или писане", казва тя.

На ранна възраст са й обяснили и за филантропската дейност, която развиват, свързана предимно с борбата с инфекциозни заболявания. Още от малка е свидетел и участва в сериозни разговори за детската смъртност и разпространението на ХИВ по света например.

Това със сигурност повлиява на нейния избор в живота и Дженифър се записва да учи медицина. В момента е втора година в Icahn School of Medicine и смята да специализира като семеен лекар и педиатър, за да може да помага на семейства с деца, които не могат да си позволят медицинска грижа.

Дъщерята на Бил и Мелинда Гейтс споделя още, че винаги е усещала здравата основа под краката си в лицето на своите родители, които винаги са вярвали в нея и са я подкрепяли, предава Fox News.

Дженифър се ражда през 1995 - същата година, през която баща й е обявен за най-богатия човек на света. Но предимството, което съдбата й дава, е не толкова материално, колкото морално и емоционално. Разбира се, тя не расте в лишения, но и добре осъзнава цената на всичко, както и това, че на света има много нуждаещи се, на които точно тя може да помогне, благодарение на своите "здраво работещи родители".

Бил Гейтс, ваксинирането, чипирането и как милиардерът отговори на конспиративните теории

Бил Гейтс отговори на конспиративната теория за чипирането

Определенно се е ядосал

Днес, въпреки че е само на 24, Дженифър върви по своя професионален път, състезател е по конна езда, а при любимите животни намира и своя настоящ годеник, с когото няма търпение да прекара остатъка от живота си.