Откакто приключи вторият сезон на "Белият лотос" всички говорят за това кога ще се появи третият. И къде ще се развива действието, след като в предишните създателят на сериала Майк Уайт ни пренесе първо в Хавай, а след това в Сицилия.

"Белият лотос", Квебек и как градът направи официална "кампания" да бъде следващата дестинация на сериала

Необичайната рекламна кампания на един град

Квебек се бори да участва в сериал

Няколко пъти се споменаваше, че локацията на новите серии ще е някъде в Азия, а вече имаме официално потвърждение. Изпълнителният продуцент на сериала на НВО Дейвид Бернад разкри подробности по време на фестивала Берлинале.

"Опитахме се да работим в Азия и се надявам, че трети сезон е нашият шанс да успеем да снимаме там", казва той. Бернад допълва, че с Уайт са подготвяли филм за Amazon Prime през 2016 г., който е трябвало да бъде сниман в Азия, но проектът е пропаднал.

Той разкри и още една интересна подробност за втори сезон на "Белият лотос". Ивън Петърс, който нашумя с участието си в сериала за серийния убиец Джефри Дамър Dahmer за Netflix, първоначално е бил предвиден да ролята на Итън. Впоследствие видяхме в нея Уил Шарп.

Бернад разкрива, че ролята на Итън Спилър е последната, за която търсят актьор, а кастингите са били трудни. "Попаднах на Уил в Giri/Haji - страхотен и популярен сериал във Великобритания. Не го бях гледал преди и разбрах, че е много талантлив", казва още той, цитиран от Deadline.