Декември 2022 г. по отношение на сериалите за нас мина под знака на "Белият лотос". Препоръчваме го с две ръце и явно не сме сгрешили, защото преди ден сериалът на Майк Уайт взе две награди Златен глобус - за актриса в поддържаща роля (Дженифър Кулидж), както и за най-добър лимитиран сериал.

"Белият лотос" е успешен не само като телевизионна продукция - след излизането на двата му сезона дестинациите, където се развиваше действието, внезапно се превърнаха в много атрактивни за туристите. Особено показателен се оказа град Таормина в Сицилия - сцена на действието на втори сезон, който е почти напълно резервиран за месеци напред.

С това на ум Квебек в Канада наема рекламна агенция, която да изготви представяне, с което да убедят Майк Уайт, че градът е идеалното място за трети сезон на сериала. "6 причини, поради които Квебек е невероятен за "Белият лотос" е името на презентацията.

Сред изброените неща са Fairmont Chateau Frontenac - "най-фотографираният хотел в света", впечатляващата река Сейнт Лорънс, близостта с дивата природа, както и 400-годишната история на града.

Снимка 602127

Източник: quebec-cite.com

Разбира се, ние вече знаем от самия Майк Уайт, че действието на трети сезон на "Белият лотос" ще се развива някъде в Азия. Това обаче не пречи на Квебек да си направи доста оригинална реклама като туристическа дестинация - оценяваме креативността им.