През март най-после започваме да "загряваме" с големите филми за годината - излиза новият "Батман". Междувременно стана ясно, че премиерата на "Аз съм Златан", за който писахме през февруари, е преместена за 25 март.

"Батман"

Чакахме го дълго и той вече е тук - Робърт Патинсън като Брус Уейн и алтерегото си, натоварено със задачата да спаси Готъм от злото. Филмът на Мат Рийв ни обещава мрачна атмосфера и солидна доза напрежение, за което допринася музиката на Майкъл Джакино, операторската работа на Грег Фрейзър, и, разбира се, актьорската игра на Зоуи Кравиц, Пол Дейно, Колин Фарел, Анди Съркис, Джефри Райт.

От 4 март

"Jackass: Кретените завинаги!"

Има ли хвърчило, което да повдигне 186-килограмов мъж над поле с кактуси? А какво се случва, ако се направи "брада" от пчели около слабините на друг? Може ли разярен бик да бъде укротен със забавни фокуси?

На тези много съществени въпроси се заемат да отговорят Джони Ноксвил, Джеф Тремейн и Спайк Джоунз, напълно в стила на предишните си филми Jackass. Към тях се присъденяват Стив-О, Крис Понтиъс, Дейв Ингланд, Уий Ман, Дейнджър Ерън, Престън Лейси за "ударна доза кретения", както се казва в пресрилийза към филма.

От 11 март

"Късата клечка"

Напоследък на голям екран излизат все повече български филми, което е радостно. Надяваме скоро с по-голямото количество да се появи и по-голямо качество. Дали такъв е случаят с филма на Димитър Петков, ще преценят зрителите.

Действието му се развива преди 1989 г., когато четирима милиционери се оказват свързани заради случай, който започва с изневяра, но завършва с убийство. В ролите са Китодар Тодоров, Руслан Мъйнов, Никола Стоянов, Валери Йорданов.

От 11 март

"Линейката"

Уил Шарп е ветеран, който има отчаяно нужда от пари за медицинските на съпругата си. Той търси помощ от единственото място, за което се сеща - брат си Дани, в чието семейство Уил е бил осиновен. Дани се занимава с обири и първото, което му хрумва, е да предложи на Уил да ограбят банка.

Сумата е голяма - 32 милиона долара, така че ветеранът няма как да не се съгласи. Нещата, разбира се, се объркват, и двамата се оказват бегълци в линейка, заедно с ранен полицай и парамедик, която не обича да мълчи. В ролите са Яя Абдул-Матийн, Джейк Джиленхол, Ейза Гонсалес, а режисьор е Майкъл Бей.

От 18 март

"Изгубеният град"

Лорета Сейдж е авторка на романтични романи. Последната ѝ книга е на пазара, а Лорета обикаля страната, за да я промотира заедно с Алън - моделът от корицата, който трябва да олицетворява главния персонаж.

Нещата не вървят кой знае колко гладко и стават още по-зле, когато налудничав милионер отвлича Лорета, защото е сигурен, че тя може да му помогне да открие скрито съкровище в изгубен град, за който тя е писала в книгата си. В ролите са съответно Сандра Бълок, Чанинг Тейтъм и Даниел Радклиф.

От 25 март