Сватбите на богатите и известните просто няма как да не будят нашето любопитство. А тези дни в социалните мрежи попаднахме на снимки от церемония, която ни пренесе в един приказен свят и просто нямаше как да не поискаме да научим повече за нея.

Габриела Тавин дьо Живанши, Уго дьо Малман и приказната сватба на наследницата на Givenchy

Приказната сватба на наследницата на Живанши

Каква ли рокля избра

Айви Лъв Гети е наследница на милиардера предприемач Джон Пол Гети, един от най-богатите хора в историята на САЩ и основател на петролната компания Getty Oil Company. Красавицата се подвизава като модел, а в последните дни стана по-популярна от всякога със сватбата си с фотографа Тобиас Енгел.

Официалната част се проведе в Градския съвет в Сан Франциско, където младоженците бяха обявени за законни съпруг и съпруга лично от Нанси Пелоси - председател на Камарата на представителите в САЩ.

Както много други двойки, и Айви и Тобиас решават да отложат за известно време сватбата си, за да могат да споделят празника с всичко свои близки и приятели. Двамата се запознават чрез член на нейното семейство, а година по-късно се виждат отново на Седмицата на модата в Париж.

Там Енгел е по работа и прави снимки на моделите и гостите, попадайки в полезрението на Айви, която го смята за "сладък" и не се поколебава да отиде и да го заговори. Двамата започват връзка и пътуват много. На една от поредните им ваканции той решава да й предложи, като предварително е организирал всичко. 

Като един професионален фотограф, дори е нагласил таймер на камерата на смартфона си, за да може да запечата най-перфектния момент от предложението, на което госпожица Гети няма как да отговори с друго, освен с "да". Особено и при вида на красивия пръстен със сапфир и диаманти от баба й Анн, който е копие на този на принцеса Даяна.

Обичаната баба на булката умира през 2020 г, и тя взима решение, че иска сватбата й да бъде в семейния дом, който тя е обзавела с много любов и внимание към детайла. Така стила на покойната дама се превръща и в стил на бляскавото събитие. От нея е повлияно и решението на булката да избере рокля на Джон Галиано.

От модната къща на любимия дизайнер на бабата на Айви създават истинско бижу за най-важния ден в живота й. А в публикация в Instagram тя разкрива, че е миналата през 18 рокли, докато стигне от правилната. Тя участва активно в процеса по създаването и търсеният ефект на уникалност е постигнат.

Роклята е покрита с малки огледални парчета, които красиво отразяват светлината и превръщат Айви в истинска приказка фея. На воала пък са избродирани китари, в памет на бащата на булката, и орехи - в памет на баба й.

А за официалния прием след венчавката моделът изненада гостите си с друга, не по-малко красива и много феерична рокля - този път на Maison Martin Margiela Haute Couture, предава Vogue.

Събитието продължава не е един, а цели три дни, като за гостите са замислени различни забавни активности - например ретро парти и пикник. И със сигурност можем да заключим, че това е една по-различна сватба за милиони.