Толкова пъти сме се убеждавали, че футболът е много повече от спорт, много повече от игра, в която 22-ма души тичат по една топка. Той е страст, лоялност и уважение.

Но през последната година и футболът, точно както и всички други спортове, беше подложен на изпитание от пандемията.

Публиката все още не се е върнала масово по стадионите, което определено се отразява негативно във всеки един аспект.

Отборът на Аякс обаче е решил по един много оригинален начин да възнагради най-верните си фенове. Онези, които са си закупили абонаменти карти за домакинските двубои на отбора.

От профила на нидерландския гранд в Instagram разбираме, че те са решили да претопят наскоро спечелената титла... Да, това определено не е нещо, което се вижда всеки ден.

Аякс обаче са решили да го направят, за да могат от титлата да изработят около 42 000 "шампионски звезди", които да връчат на феновете, закупили сезонни билети.

Дизайнът не е случаен, защото тези звезди символизират шампионските титли, спечелени от клуба (35, като всяка звезда на до емблемата отговаря на 10 титли). Всяка звезда тежи 3.45 грама, като 0.06 грама са от трофея.

Крис Хемсуърт, Интер, спечелването на титлата в Италия и как се пошегува с феновете на отбора

Как Крис Хемсуърт се пошегува с феновете на Интер

Това само Тор може да си го позволи

Във витрината на гранда обаче все пак спечелената титла ще фигурира и физически. От RTÉ разбираме, че нидерландската футболна асоциация е направила изключение и е връчила на отбора още един трофей.