През 2021 г. Антъни Хопкинс получи втория си Оскар за главна мъжка роля. Филмът беше "Бащата", а новата му златна статуетка дойде почти 30 години след предишната за "Мълчанието на агнетата".

Антъни Хопкинс в "Тор" - съжалява ли актьорът за ролята на Один

Най-безсмислената роля на Антъни Хопкинс, според самия Антъни Хопкинс

Какво разкри актьорът пред New Yorker

Сега 85-годишният актьор поема поредната гигантска роля - тази на Зигмунд Фройд. Хопкинс ще бъде бащата на психоанализата във Freud's Last Session - новият филм на режисьора Мат Браун. Противно на популярните очаквания, няма да видим анализи на човешката сексуалност.

В центъра на историята е интелектуалното противопоставяне между Фройд и авторът на "Хрониките на Нарния" К. С. Луис. В основата на спора им са възгледите им за религията. Фройд е абсолютен атеист, докато Луис е последовател на англиканската църква, като произведенията му изобилстват от алегории, свързани с християнството.

Трудната задача да влезе в ролята на К. С. Луис се пада на Матю Гуд, познат ни от участието си в "Имението Даунтаун" и The Crown. В ролята на Ана Фройд - дъщерята на Зигмунд, пък ще видим Лив Лиза Фрис, който гледахме в "Берлински Вавилон".

Премиерата на Freud's Last Session е предвидена за 22 декември, пишат Collider.