Документалният Roadrunner: A film About Anthony Bourdain, който излезе наскоро, разказва за покойния Антъни Бурдейн - за първите стъпки и за израстването му в кулинарията, за самоубийството през 2018 г. и за това какво се случва с неговите близки след смъртта му.

Като цяло, филмът беше приет с овации от критиците, но един факт предизвика доста противоречиви мнения.

Пред The ​​New Yorker режисьорът Морган Невил казва, че за да пресъздаде цели фрази и изречения с гласа на Бурдейн, екипът му е "изрязвал и сглобявал" негови думи от стари аудиокниги, подкастове, участия в радиото и телевизията.

Но за три от цитатите във филма му се наложило да използва изкуствен интелект, за да ги чуем с тона на прочутия готвач и водещ.

В интервю за GQ режисьорът твърди, че е помолил вдовицата на Бурдейн - Отавия, и неговия литературен агент да чуят въпросните кадри с пресъздадения глас на звездата и да си кажат мнението.

Според него те са ги одобрили и даже са решили, че Тони също би бил съгласен с тях. Но малко след това Отавия отрича в Twitter да е давала зелена светлина.

След премиерата на филма редица потребители в социалните медии също изразиха възмущението си от използването на такъв тип гласови модели. Пишат, че това е неетично.

Антъни Бурдейн, Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain и първи трейлър на филма, посветен на него

Какво да очакваме от филма за Антъни Бурдейн

Трейлърът е обещаващ

От Insider са се обърнали към представител на Невил за коментар, но не са получили отговор.