Италианският - този музикален език, и разкошната хубост на Тоскана, са дали живот на виртуозни музиканти като Джакомо Пучини, Тото Кутуньо, Джованоти, Джана Нанини и много други, но сякаш най-великият и неподправен съвременен глас на Тоскана принадлежи на Андреа Бочели.

Първо място на фестивала "Санремо" през 1994 г.  изстрелва Бочели към славата и звезда на Алеята на славата в Холивуд. Пътят му е осеян с огромно признание и любов.  Андреа Бочели е изключителен певец, който успява да завладее публиката от двете страни на Океана.

Вече много години той радва феновете си с ярки изпълнения както соло, така и в дуети с популярни вокалисти и има милионна армия от почитатели - от обикновени граждани до държавни глави.

През годините маестро Бочели чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни музикални сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди, издава 17 студийни албума и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят.

За наша огромна радост един от най-обичаните тенори в света и най-продаваният изпълнител на класическа музика, ще отпразнува 30 години невероятна кариера през 2024 г. По този повод маестро Бочели се завръща в България за концерт под звездите на 14 септември  на стадион "Васил Левски" в София.

Билетите влизат в продажба на 8 март в мрежата на Тicketstation.