Ан Хатауей отново застана под светлината на прожекторите. Причина за това бе премиерата на последния филм, в който актрисата се снима. Подчертано мрачният мистериозен трилър Eileen бе представен през уикенда на филмовия фестивал Сънданс.

Ан Хатауей, Hathahate, #hathahaters, Women in Hollywood, ELLE и как актрисата е преодоляла омразата

Когато Ан Хатауей е била обект на омраза

И преодоляла ли е това актрисата

Събитието обаче завърши неочаквано емоционално за Хатауей. След края на прожекцията, докато взема участие в поредицата от въпроси и отговори от страна на събралите се журналисти и фенове, актрисата се върна към свой далечен спомен. А именно към един от първите въпроси, който, като прохождаща актриса, ѝ е зададен публично, пише Variety.

"Беше през 2001 г., след участието ми в "Дневниците на принцесата". Бях придобила известна популярност, но не бих казала и увереност все още. И тогава някой от пресата ме попита: "Ти добро или лошо момиче си?" А аз бях само на 16. Как се очакваше да отговоря на това", споделя Ан.

Снимка 603552

Източник: GettyImages

Освен емоционалните си спомени, Хатауей разкри и колко много е искала да получи ролята в Eileen - преди всичко заради възможността да работи заедно с режисьора Уилям Олдройд, тъй като харесва филмите му и най-вече романтичната драма от 2016 г. Лейди Макбет. "Уил е режисьор, който много убедително умее да разказва сложни истории, особено свързаните с жените", допълва Ан.

В премиерното заглавие Ан си партнира с актрисата Томасин Макензи. Двете влизат в ролите на психолог и секретарка на затвора, чието приятелство придобива зловещ обрат. Действието се развива Бостън през 60-те години на миналия век.

Ан Хатауей, Interview Magazine и колко добре изглежда актрисата на корицата на списанието

Най-унизителната случка на Ан Хатауей

За какво съжалява, какво обича и какво вдъхновява актрисата

Eileen е базиран на едноименния роман от 2015 г. на американската писателка Отеса Мошфег (на български език през 2020 г. е преведена книгата ѝ "Смъртта в ръцете й").