Аланис Морисет със сигурност беше от музикантите, които оставиха своя отпечатък върху музиката на 90-те. Тази година се отбелязват 25 години от излизането на емблематичния й албум Jagged Little Pill.

Точно това е поводът за нов документален филм, посветен на канадската певица. Името му е Jagged, но Морисет съвсем не е щастлива от крайния резултат.

"Съгласих се да участват във филм, посветен на годишнината на Jagged Little Pill и бях интервюирана в доста труден за мен период (по време на третата ми следродилна депресия и на локдаун)", казва певицата пред People.

Тя казва, че режисьорката Алисън Клаймън я е "подмамила" с това, че й е осигурила фалшиво усещане за сигурност и че е разбрала истинските й намерения, след като е изгледала първата необработена версия на филма.

"Това не е историята, която исках да разкажа", признава Морисет и казва, че няма намерение да участва в нито едно събитие, свързано с популяризирането на Jagged.

"Правя го по две причини. Първата е, че в момента съм на турне. А втората е, че както други неодобрени филми и биографии в последните години, и този намеква за неща, които просто не са истина."

Jagged е продукция на НВО, премиерата му е тази седмица на филмовия фестивал в Торонто.