Някои хора не могат да живеят без адреналин, а други все отлагат преживявания като скок с бънджи или парашут, защото все не им достига смелост. И ако си мислим, че вече ни е късно за подобни експерименти, то един мъж е готов да ни убеди в обратното.

Ал Блашки от Тексас стана най-възрастният човек е света, извършил тандемен полет с парашут от самолет. Постижението на 103-годишния американец е официално потвърдено от Гинес.

В четвъртък, 2 юли, Блашки безстрашно полита от 4267 метра височина. Компания в екстремното преживяване му правят неговите правнуци. 

Снимка 486827

Източник: Facebook / Thomas Hughes

Това обаче не е първият полет на американеца. Той се случва преди три години, по повод стотния му рожден ден. Разбира се, всички от екипа, който организират скоковете с парашут, остават изненадани - не само от възрастта и смелостта му, но и от това, че е в перфектно здраве.

Тогава обаче Блашки скочил от по-малка височина - малко над 3000 метра, и му се сторило, че полетът е продължил прекалено малко. Затова и при втория си скок държал първо да се издигнат по-високо, предава Good Morning America.

Снимка 486828

Източник: Facebook / Thomas Hughes

Просто няма как да не се възхитим на куража и ентусиазма на този столетник, за когото никога не е късно да направиш това, което искаш. Особено когато си преживял толкова много през този един век - войни, чума, коронавирус...

Алмихан Сейти, 134-ият й рожден ден и това ли е най-възрастният човек в света

Да отпразнуваш 134-ия си рожден ден

Нов рекорд или объркване в документите

Блашки е работил в армията по време на Втората световна война и е създавал части за самолети. Вероятно още от тогава датира страстта му към тях. Днес американецът практикува йога ежедневно, играе голф често и продължава да поддържа дух на тинейджър.