Най-възрастната участничка, печелила Мис Вселена, е американката от Тексас Р'Бони Габриел, на която през 2022 г. бе отредена международната титла. Тогава тя е на 28-годишна възраст.

Секси трио на хоризонта - какво събра Елизабет Кравец, Теодора Мудева и Мирела Илиева

Секси трио на хоризонта - какво събра Елизабет Кравец, Теодора Мудева и Мирела Илиева

Става доста горещо

През септември миналата година обаче правилата на конкурса се промениха. До неотдавна можеха да се включат само жени, които нямат нито деца, нито сключен брак и са на възраст между 18 и 28 години. Сега вече те могат да бъдат на възраст до 73 години, женени, разведени или дори бременни.

Скоро след въвеждането на новите правила от тях реши да се възползва Алехандра Родригес от Аржентина. 60-годишната адвокатка се надяваше да влезе в историята, като стане най-възрастната участничка на Мис Вселена. В началото на април тя бе коронясана за Мис Буенос Айрес.

Очевидно обаче и други възрастни дами имат същите амбиции. 71-годишната Мариса Тейо вече е записала името си като най-възрастната участничка на конкурса Мис Тексас САЩ. Предстои ѝ да се състезава срещу други близо 100 жени, а ако спечели, ще представлява щата Тексас на Мис САЩ през август, пише Daily Mail.

"Радвам се да бъда част от това невероятно ново изживяване като състезателка в конкурса Мис Тексас САЩ", пише Мариса Тейо в свой пост в Instagram. В него тя допълва също, че с участието си се надява да вдъхнови жените да се стремят да бъдат в най-доброто си физическо и психическо състояние и да вярват, че "има красота във всяка възраст".

В изявление на 71-годишната американка, цитирано от USA Today, тя споделя, че иска да предаде послание за това, че никога не е късно човек да преследва мечтите си.

Отново скандал с Мис САЩ - защо недоволството към Мис Алабама Сара Миликен е двойно

Отново скандал с Мис САЩ - защо недоволството към Мис Алабама е двойно

Тази мис е plus-size, но дали изобщо е пълноправна мис

"Вярвам, че всички жени сега имат нова възможност да покажат силата и красотата си", допълва Мариса Тейо.