Този петък ни е от любимите, защото е почивен, а настроението ни няма как да бъде по-добро, когато за него се грижи Сиа. Мултиплатинената световна суперзвезда издава чисто нов сингъл - първата ѝ нова музика от 2021 г. насам, озаглавена "Gimme Love".  Парчето е част от Reasonable Woman - предстоящия ѝ албум, който очакваме през пролетта на 2024 г. Reasonable Woman е първият солов поп албум на Sia от осем години.

Продължаваме с Imagine Dragons и тяхното ново видео към песента, която написаха за видеоиграта Starfield. Парчето "Children of the Sky" е ефирна балада, която съчетава трогателните текстове на Дан Рейнолдс с извисяваща се оркестрация, написана от композитора на играта Инон Зур.

"Песента, подобно на играта, задава някои от най-трудните въпроси, пред които сме изправени като хора, опитвайки се да намерим своето място във Вселената", споделя Рейнолдс.

Наостряме уши към Blink-182, които се завръщат с първия си нов съвместен албум от 2011 г. One More Time излиза на 20 октомври и е продуциран от Травис Баркър, а вече можем да чуем и първият едноименен сингъл от него.

Групата пусна и кратък трейлър, в който разкриват, че One More Time е за сърцераздирателните обстоятелства, през които са преминали членовете на бандата преди събирането им. Новата колекция следва двата албума на Blink-182 с китариста Мат Скиба, California от 2016 г. и Nine от 2019 г.

5 нови песни от седмицата с Cardi B, Megan Thee Stallion, Оливия Родриго, Ваня Щерева, Тил Линдеман и Оливър Трий

5 нови песни от седмицата

Първа нова песен от Тил Линдеман след обвиненията

Бързаме към следващата песен, защото е на една от любимките ни, която ни е на сърце не само защото е сгодена за българка. В края на август Емели Санде обяви, че ще издаде своя пети албум, озаглавен How Were We To Know, на 17 ноември 2023 г. А вече имаме възможността да чуем и едноименната песен от него, придружена с видео. Страхотно е да чуем как Емели използва неподражаемия си глас в пълния му изумителен потенциал.

Завършваме с Шакира, която стъпва на нова територия с "El Jefe" - колаборацията на колумбийската суперзвезда с Fuerza Regida - американска банда, изпълняваща в мексикански стил. Изпълнителката, оглавяваща класациите, за първи път обяви сътрудничеството с момчетата миналата седмица, когато сподели кратък клип от интервю с ET, в което казва: "Аз не съм шефът (el jefe) в тази песен, но почакайте и вижте."

Въпреки че предишните песни на Шакира включват елементи от регионална мексиканска музика, като мариачи тромпета в "Ciega, Sordomuda" и кънтри нотките в "Te Espero Sentada", това е нейната първа пълноценна мексиканска песен.