Тази седмица музикалната ни селекция започва с Cardi B, която се завръща, за да завърши лятото с най-новия си сингъл "Bongos" с участието на Megan Thee Stallion. "Bongos" е придружен от оживено, цветно видео, режисирано от Тану Муйно. Действието във видеото се развива в собствения облян в слънце оазис на Cardi B, включващ асортимент от ослепителни танцьори, обграждащи емблематичното дуо навсякъде. 

С втория си студиен албум GUTS, 20-годишната певица Оливия Родриго превръща собствената си уязвимост във вдъхновяващ призив към всяка млада жена. С 12 самостоятелни песни на Оливия, GUTS е един от най-дългоочакваните проекти за 2023 г. и включва хитовете "vampire", "bad idea right?" и най-еуфоричния поп момент в цялата колекция - новото фокус парче "get him back!".

Сменяме стила, за да чуем фронтмена на Rammstein Тил Линдеман с първата си нова песен, откакто станаха известни обвиненията срещу него. "Zunge" е от предстоящия едноименен албум на изпълнителя, който трябва да излезе на 3 ноември.

Сингълът идва заедно с изключително графично музикално видео, режисирано от Ана Кот, което включва всичко - от зашитата уста на Линдеман до много реалистични кървави сърца в чинии. Линдеман не казва много в описанието на клипа, въпреки че посочва, че видеото е заснето през 2021 г. 

6-те музикални събития на септември

6-те музикални събития на септември

Този месец слушаме на живо Ара Маликян, Dub FX, Графа, Луи Томлинсън, Lords of the Sound и Miranda Fernandez Trio

Оливър Трий издаде най-новото си парче, озаглавено "Essence", взето от дългоочаквания му предстоящ трети студиен албум ALONE IN A CROWD, който ще излезе на 29 септември.

В типичния стил на Трий, почитайки мощната и симбиотична връзка, която поддържа с непрекъснато нарастващата си фен база от милиони по целия свят, миналата седмица той тийзна три неиздадени песни в социалните медии, подтиквайки феновете да гласуват кое следва да бъде пуснато. "Essence" беше неоспоримият победител. На следващия ден е заснет музикален видеоклип, режисиран от изпълнителя. 

5 нови песни от седмицата с Maneskin, Селена Гомес, Imagine Dragons, Timbaland, Джъстин Тимбърлейк, Нели Фуртадо и Джейсън Деруло

5 нови песни от седмицата

Септември започва обещаващо

"ТРЪГВАЙ" е естественото продължение на предишната песен на Ваня Щерева "RESTART", която излезе след 15 години затишие от изпълнителката. Това е песен за оня момент от една връзка, в който вече нищо друго не може да се направи, освен да кажеш "Тръгвай, няма повече какво да го мъчим".

Текстът и музиката са дело на Ваня, аранжиментът е на Роби Николов, който изпява и беквокалите.