Петък е и въпреки, че времето от няколко дни е ужасно, ние сме в страхотно настроение. Нямаме търпение за края на работния ден, за да посетим някой от коледните базари на София и да се насладим на чаша греяно вино. Но преди това, ще послушаме малко нова музика, която ни предоставят редица артисти тази седмица. 

Коледа в коледни базари - ето 7, които да посетим в София преди празниците

7 коледни базара в София, които да посетим

И замириса на Коледа

Започваме с Guns N' Roses не само защото намираме косата на Слаш за очарователна, а и защото бандата ни зарадва с нов сингъл, озаглавен "The General". 

Guns N' Roses изпълниха "The General" на живо за първи път на 2 ноември в Hollywood Bowl в Лос Анджелис. Песента беше представена от певеца Аксел Роуз като песен, която не са свирили преди и която "може да бъде много интересна".

Green Day, които ще издадат 14-ия си албум Saviors следващия месец, дават на феновете още една закачка за предстоящата колекция. След последните хитове "The American Dream Is Killing Me" и "Look Ma, No Brains!", момчетата пускат пореден нов сингъл. Парчето се казва "Dilemma". 

Saviors ще бъде първият нов материал от триото, след Father of All... от 2020 г., който последва Revolution Radio от 2016 г. и проекта за три албума от 2012 г. ¡ Uno! ¡Dos! ¡Tré!.

6-те музикални събития на декември

6-те музикални събития на декември

Този месец слушаме на живо Хосе Карерас, Стефан Вълдобрев, Prime Orchestra, Игудесман и Джу, Johann Strauss Ensemble и Mаестро Камджалов с Деси Тенекеджиева

13 години след премиерата на дебютния си албум Pink Friday, рап кралицата Ники Минаж представи дългоочакваното продължение, включващо 22 чисто нови парчета. Pink Friday 2 излиза днес, 8 декември, навръх рождения ден на десеткратно номинираната за Грами звезда.

Изпълнителката си партнира с Били Айлиш за парчето "Are You Gone Already", с Лил Уейн и Тейт Кобанг за "RNB", с J. Cole за "Let Me Calm Down", с Дрейк  за "Needle" и Lil Uzi Vert за "Everybody".

Ники Минаж на 41

Ники Минаж в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

Няма как да подминем и Малума, който за пореден път не разочарова почитателите си и представя най-новия си видеоклип "Bikini". Световната латинозвезда ни пренася на горещ плаж, където фиестата е в разгара си.

Малума изпраща най-успешната си година, както артистът сам отбелязва, и в личен, и в професионален план. След успеха на хита "Segun quien", който достигна над 250 млн. стрийма, от екипа на колумбиеца обещават една още по-динамична 2024 г. Малума написа в социалните си мрежи, че видеото на "Bikini" е малък подарък за Коледа за всички негови фенове.

5 нови песни от седмицата с Бионсе, Давид Гета, Брус Дикинсън, Елия Тодорова и Innerglow

5 нови песни от седмицата

Кралица Бей се завърна с нова музика

Fabrizio Parisi & The Editor са със статус на едни от най-добрите продуценти на електронна музика у нас. Проектите им живеят на най-различни платформи и нееднократно са стояли на върха на българските класации.

Отдавна наблюдават ALMA, харесват таланта й на автор на мелодии и текстове, както и меланхолията заклещена в гласа й. Преди няколко месеца я канят в студиото си, пускат й най-новия си бийт и така се ражда "Don"t Run".  Мелодията и настроението на парчето вдъхновяват момчетата да запишат и живи инструменти. Канят първата цигулка на Софийската опера и балет Цветина Върбанова да пресъздаде идеята им.