Юни е зад ъгъла, което ни кара да мечтаем за летни отпуски и вдъхновяващи пътешествия. Трите книги в днешната селекция могат да ни настроят перфектно за пътуване до Италия, защото всяка от тях носи духа на различен италиански град.

"Сладоледен рай в Амалфи"

Китното градче Амалфи, ухаещо на лимони, е сцена на действието на тази романтична история за болка, любов и сладолед. Ливия е собственик на малка джелатерия, където обича да предлага необичайни вкусове сладолед, макар любимият на клиентите да остава лимоновия. Въпреки романтиката на Амалфи, такава в живота на Ливия отсъства.

Снимка 619736

Източник: Колаж / Ера

Докато една гореща нощ край фонтана на градчето тя не се запознава с Марио. Преживял тежка раздяла, той сякаш е загубил желанието си за живот, а освен това не обича и сладолед. Което не е пречка да се сближи с младата жена.

Изд. Ера, 17.99 лв.

"Когато си в Рим"

Не бяхме съвсем честни - Рим в книгата на Сара Адамс се намира... в Кентъки, САЩ. В малкото и непопулярно градче се озовава Амилия Роуз - супер известна поп звезда, която има нужда от почивка и да е далеч от почитателите си.

Снимка 619735

Източник: Колаж / Сиела

Вдъхновена от любимата си Одри Хепбърн в "Римска ваканция" Амилия се надява да открие неочакваното в този Рим. А то се материализира под формата на киселия собственик на пекарна Ноа, който няма идея, че жената с развалената кола пред верандата му е поп звезда.

Изд. Сиела, 18 лв.

"Три дни във Флоренция"

Кати Къридж приема неочакваното пътуване до Флоренция като начин за малко да разнообрази монотонния си живот. С приятелю й Нийл са поканени на сватба край романтичния град и тя се надява да прекара добре там въпреки разглезените деца на Нийл, и непоносимото му семейство.

Снимка 619737

Източник: Колаж / Кръг

Нещата обаче стават от лоши по-лоши, а кулминацията са обърканите полети на връщане. Кати се оказва сама на флорентинското летище и решава, че е крайно време да направи нещо за себе си. Като например да остане още няколко дни в Тоскана.

Изд. Кръг, 18.90 лв.