Лято, ваканция, свободно време - чудесен момент да прекараме безгрижни часове в компанията на приятна и ненатоварваща книга, където основната тема е любовта. Трите от днешната ни селекция са точно такива.

3 книги за уикенда от Ю Хуа, Лиза Сий, Джон Шън Йен Ний и С. Дж. Розен

3 книги за уикенда

Посветени на Китай

"Моята луда седмица с Тес"

Както се полага на лятна история, се озоваваме на остров. Но не тропически, а нидерландския Тексел, където Самуел е за ваканцията. Там среща необикновената Тес - младо момиче със сложен план, чиято крайна цел е да опознае бащата, който не знае, че тя въобще съществува.

Снимка 674260

Източник: Колаж / Изида

Следват поредица от комични и неудобни ситуации, включващи фалшива самоличност, гонитба сред пясъчните дюни и истинско напрежение. Разбира се, в дъното на всичко стои любовта - тема, с която нидерландската авторка Анна Волц успя да си спечели милиони читатели.

Изд. Изида, 17 лв.

"Капри завинаги"

Киара е родом от Неапол, но е напуснала града преди седем години, за да си изгради напълно нов живот в Милано. Затова завръщането не й е по вкуса, но няма какво да направи - трябва да помогне на баба си в малкото златарско ателие на улица "Виа дел Аморе".

Снимка 674258

Източник: Колаж / Ера

Точно там открива забравена поръчка за брачни халки и решава да открие кои са младоженците, за да спаси сватбата им. Задачата й я отвежда до приказния остров Капри, където ще срещне мъж от миналото си.

Изд. Ера, 18 лв.

"Седем дни през юни"

Ева е писателка на еротични романи, която се радва на голяма популярност сред читателите си макар личният й живот да няма нищо общо със сюжетите й. Разведена и майка на тийнейджър, тя се бори с хронично заболяване. Последното, за което има енергия в живота си, е нова връзка.

Снимка 674259

Източник: Колаж / Сиела

Затова не е приятно изненадана, когато се оказва срещу Шейн Хол - писател и носител на Букър, с когото преди много години е преживяла седмица страстна любов. През всички тези години както Ева, така и Шейн са били вдъхновени за книгите си именно от това преживяване.

Изд. Сиела, 23 лв.