Раздялата на Шакира и Жерар Пике беше една от най-неочакваните за годината. Оказа се обаче, че на пръв поглед перфектното им семейство има проблеми, които не може да разреши. 

И докато Шакира и Пике продължават да мълчат за причините, довели до това да прекратят връзката им, продължава да излиза различна и противоречива информация по въпроса. 

В началото, когато обявиха, че съвместния им път е приключил, редица медии писаха, че това се дължи на изневяра от страна на спортиста.

Шакира, Жерар Пике и това ли е причината за раздялата им

Това ли е причината за раздялата на Шакира и Пике

Какво казва Роберто Гарсия по въпроса

След това се появи нова информация по въпроса от Роберто Гарсия, който е бивш партньор на една от сестрите на Шакира. Той твърдеше, че знае истината.

Пред EsDiario Гарсия заяви, че проблемите между колумбийската изпълнителка и централният защитник на Барселона са започнали заради пари. По думите му Пике е поискал от Шакира заем, за да инвестира в няколко различни бизнеса. Тя обаче му е отказала, понеже родителите ѝ я посъветвали да не го прави.

Сега пък се появява нова информация, според която Жерар Пике иска да се върне при Шакира. 45-годишната певица обаче не е на същото мнение и не иска повече да има нищо общо с Пике, пише El Nacional.

Според изданието  35-годишният Пике е имал краткотрайна връзка с млада сервитьорка от февруари, но вече е скъсал отношенията си с жената и иска да се върне обратно при Шакира и децата. Певицата обаче няма желание да "затопля" отношенията с бившия си партньор.

Жерар Пике, Барселона и има ли вероятност да го освободят от футболния клуб

Още неволи за Жерар Пике

Какво още се случва след раздялата с Шакира

Междувременно в сферата футбола продължават спекулациите относно неясното бъдеще на Жерар Пике в Барселона и все по-усилено се говори, че каталунецът няма да продължи професионалната си кариера в този отбор. Случайно или не, клубът премахна плакатите на защитника от външната страна на стадиона.