Новината за раздялата на Шакира и Жерар Пике дойде като гръм от ясно небе за феновете. Никой не предполагаше, че двамата имат някакви проблеми, още по-малко, че искат да продължат пътищата си в различни посоки. 

Шакира, Жерар Пике и неочакваната новина за раздялата им

Изненадващата новина на Шакира и Жерар Пике

Абсолютно неочаквано

Откакто двамата обявиха, че се разделят и помолиха за уединение, заради благополучието на техните деца, които са най-голям приоритет за двойката, спекулациите около причините, довели до края на връзката им, не спират.

В началото, когато обявиха, че съвместния им път е приключил, редица медии писаха, че това се дължи на изневяра от страна на спортиста. 

Сега обаче нова информация по въпроса дава Роберто Гарсия, който е бивш партньор на една от сестрите на Шакира. Той твърди, че знае истината. Пред EsDiario Гарсия заявява, че проблемите между колумбийската изпълнителка и централният защитник на Барселона са започнали заради пари.

По думите му Пике е поискал от Шакира заем, за да инвестира в няколко различни бизнеса. Тя обаче му е отказала, понеже родителите ѝ я посъветвали да не го прави. Така помежду им се породило напрежение, което малко по малко довело и до раздялата им. 

Гарсия твърди още, че те никога не са имали общи пари, с които да разполагат, и дори винаги са си поделяли разходите. Той допълва, че Шакира никога не е имала намерение да се омъжва за футболиста.

"Тя се спря на него, защото ѝ допадаше идеята той да бъде баща на децата ѝ, но още от самото начало бе наясно, че никога няма да бъде негова съпруга, просто защото не искаше", категоричен е Гарсия.

Жерар Пике, раздялата с Шакира и загубата на последователи

Нов удар за Пике след раздялата с Шакира

Футболистът не се намира в най-добрия си период

Дали думите на Роберто Гарсия са истина, или просто се опитва да си спечели някаква слава с твърденията си, не можем да бъдем сигурни. Но дори и това да е причината за раздялата им, едва ли някога ще си го признаят публично.