През последните седмици Жерар Пике е изправен пред един от най-сложните моменти в живота си. Наскоро стана ясно, че футболистът и дългогодишната му спътница в живота - Шакира, от която има две деца, се разделят след повече от 10-годишна връзка. 

Шакира, Жерар Пике и неочакваната новина за раздялата им

Изненадващата новина на Шакира и Жерар Пике

Абсолютно неочаквано

И сякаш сътресенията в личния му живот не бяха достатъчни, ами се оказва, че и професионалното му бъдеще е под въпрос. Според вестник Mundo Deportivo, неговият треньор Шави Ернандес възнамерява да го информира, че няма да има нужда от него през следващия сезон. 

Причините, които биха накарали Шави Ернандес да вземе това драстично решение, са няколко. Първата от тях е високата заплата на Пике, последвана от многобройните му контузии, които го държаха твърде дълго далеч от терена през изминалата година. 

Снимка 563966

Източник: EPA/БГНЕС

И накрая, но не на последно място, постоянните разсейвания в играта на футболиста, които му пречат да се представи на нивото, изисквано от спортния клуб. Клуб, който се стреми да заложи на по-млади имена (като Ерик Гарсия), за да постигне желаните резултати в играта.

Ако тази новина се потвърди, Жерар Пике ще сложи горчив край на историята си в отбора на живота си. Там, където израсна и спечели множество титли, които го превърнаха в еталон на подражание що се отнася до спортната му кариера, пишат от Hola.

Кариера, която беше изпълнена с успехи, макар да беше опетнена тази година. Говорим за предполагаемият му бизнес с президента на Испанската кралска федерация по футбол - Луис Рубиалес, който излезе наяве, след като бяха публикувани записи, в които се чува как двамата преговарят за организацията на Европейската Суперкупа в Саудитска Арабия.

Снимка 550938

Източник: GettyImages

Процес, от който изглежда, че играчът на испанския отбор е получил икономически предимства. Този въпрос предизвика възмущение у любителите на футбола, които видяха как първенството се пренася на хиляди километри. Това накара прокуратурата да образува досъдебно производство срещу Пике и Рубиалес, за да се установи дали е извършено престъпление.

Шакира, здравословните проблеми на баща й Уилям Мебарак Чадид и как се справя певицата

Нови проблеми за Шакира

Певицата трябва да се справя с повече от любовна раздяла

И ако кариерата на Пике "виси на косъм", то тази на Шакира е във вихъра си. Като изключим личните ѝ проблеми - раздялата с футболиста и здравословното състояние на баща ѝ, изпълнителката е на върха на музикалните класации с най-новия си сингъл "Te felicito".

За момента Пике предпочита да запази мълчание - и за Шакира, и за кариерата си, като е засичан на публични места броени пъти.