Остават по-малко от две седмици до началото на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Разбира се, всички ще искат да разберат дали Новак Джокович ще успее да защити титлата си от миналата година.

Новак Джокович превъртя тениса

Новак Джокович превъртя тениса

Сърбинът вече няма какво повече да спечели

Предстои да разберем, но със сигурност на турнира няма да видим Рафаел Надал. Испанецът обяви, че се оттегля от тазгодишното издание на US Open.

Надал пише в профилите си в социалните мрежи, че ще му липсват наелектризиращите вечерни мачове в Ню Йорк, но не смята, че ще бъда готов на 100% за турнира.

"Благодаря по-специално на всички мои фенове в САЩ, всички ще ми липсвате и ще се видим друг път", пише още тенисистът. Решението на Рафаел Надал не е кой знае колко изненадващо, защото след като напусна Олимпийските игри в Париж без медал той сподели, че му е трудно да си представи да пътува до Ню Йорк.

US Open е втори пореден турнир от Големия шлем, в който няма да видим испанеца. През миналия месец той реши да пропусне Wimbledon, за да се фокусира върху олимпийските игри.

Ето коя телевизия ще излъчи мача между Григор Димитров и Новак Джокович

Ето коя телевизия ще излъчи мача между Григор Димитров и Новак Джокович

След малко повече от месец златният медалист от Париж 2024 ще дойде у нас

Добрата новината е, че Рафаел Надал за момента е потвърдил участие в Laver Cup, който ще се проведе от 20 до 22 септември в Берлин.