Яник Синер продължава уверено не само да печели мачове и трофеи, но и да се изкачва в класирането на ATP.

Яник Синер преди ABN AMRO Open в Ротердам - за какво мечтае тенисистът

Каква е голямата мечта на Яник Синер

Италианецът знае върху какво има контрол

След успеха на Miami Open над Григор Димитров, италианецът се изкачи до рекордното за кариерата му второ място, измествайки Карлос Алкарас. 

Играта, която 22-годишният Синер демонстрира през последната година, е наистина впечатляваща и ако продължава в същия дух, съвсем скоро може да се окаже новият номер едно в света на тениса.

Успехите и славата обаче идват на определена цена, която Синер плаща, а тя е малкото време, което има със семейството си. Именно за тези трудни избори говори италианският тенисист след победата си на турнира в Маями.

Яник Синер казва, че е напуснал дома си, когато е бил на 13 или 14 години, за да преследва кариера в тениса и заради многото пътувания и тренировки няма възможност да прекарва толкова време със семейството си, колкото би му се искало.

"Надяваме се, че ще мога да компенсирам това в бъдеще, но искам да кажа, че за мен е по-важно дали те са щастливи. Знам, че аз съм щастлив. Ако аз съм щастлив, и те са щастливи. Всичко е наред", казва още тенисистът.

анкета

Колко ще се задържи Григор Димитров в топ 10?

Виж резултати

Дълго, сега е яхнал вълната 34.8%

Няма да е много, конкуренцията е голяма 22.2%

Докато не си хване пак гадже 43.0%

Колкото до родителите на Синер, те се опитват да го подкрепят при всяка възможност - последно бащата на италианеца бе с него на Indian Wells. Но се оказва, че майката и бащата на тенисиста не могат да пътуват много не само заради работните си ангажименти, но и заради факта, че техните родители са на възраст, на която имат нужда от повече грижи и внимание.

Григор Димитров след Miami Open - колко пари заработиха българинът и неговият опонент Яник Синер

След загубения финал - колко пари заработи Григор Димитров

Турнирът в Маями се оказа повече от успешен

Яник Синер казва още, че до края на година има три или четири турнира, на които родителите му могат да го подкрепят. Това са турнирните в Монако, Рим, Виена и, евентуално, в Торино, ако участва там, пише Sportskeeda.