Григор Димитров не успя да завоюва своята втора титла от началото на годината, но пък за пореден път даде заявка, че 2024 г. се очертава да бъде изключително силна за него.

Григор Димитров на Miami Open - победата над Карлос Алкарас и шансът да попадне отново в топ 10

Може ли Григор Димитров отново да е в топ 10

Шансовете на българина са напълно реални

На финала на Miami Open Димитров се изправи срещу Яник Синер, но не успя да покаже силната си игра от предните мачове от турнира и загуби с 3-6, 1-6 за малко над час игра от италианеца.

Въпреки разочарованието, най-добрият български тенисист успя да се завърне в топ 10 след шестгодишна пауза. Григор Димитров заема деветата позиция, като следващата седмица може да се окаже дори под номер осем, ако Хуберт Хуркач и Хаспер Рууд не се представят на ниво на започващият днес Millennium Estoril Open.

Снимка 659415

Източник: GettyImages

"За мен последователността да побеждаваш топ играчи е много по-голям успех от всичко друго", заяви Димитров след загубения финал. Освен изкачването с три позиции в световната ранглиста, Григор Димитров е заработил и 585 000 долара от наградния фонд на Miami Open.

Григор Димитров на Miami Open - победата над Зверев и завръщането му в топ 10

6 години по-късно - Григор Димитров отново е в топ 10

Мачкай, Гришо

Шампионът Яник Синер е взел почти двойно повече - малко над 1 милион долара, пише Sportskeeda. Даниил Медведев и Александър Зверев, които загубиха на полуфиналите, ще получат 325 000 долара.

анкета

Колко ще се задържи Григор Димитров в топ 10?

Виж резултати

Дълго, сега е яхнал вълната 34.8%

Няма да е много, конкуренцията е голяма 22.2%

Докато не си хване пак гадже 43.0%