Владимир Путин винаги е бил много дискретен и внимателен, когато става въпрос за личния му живот. В много редките случаи, когато са му задавани въпроси в тази посока, той е отказвал да отговаря. Въпреки това дълго време се говореше, че руският лидер има връзка с много по-младата от него бивша гимнастичка Алина Кабаева (Путин е 71 години, а Кабаева - на 41).

Мария Воронцова и една луксозна вила в австрийския курорт Кицбюел - защо всички говорят за дъщерята на Путин

Eдна луксозна австрийска вила и дъщерята на Путин в нея

Защо всички говорят за Мария Воронцова - голямата дъщеря на руския президент

Връзка, която според много издания, продължава от години. Още от времето, когато руският президент все още е бил женен за вече бившата си съпруга Людмила Очеретная. Смята се, че двойката Путин-Кабаева има две или три деца.

През последните дни обаче в чуждите медии усилено се пише, че Владимир Путин има нова връзка с жена, която е 32 години по-млада от него. Става дума за 39-годишната Екатерина Мизулина, която завършва образованието си в Обединеното кралство и специализира история на изкуството. В момента тя оглавява руската прокремълска Лига за безопасен интернет.

"Катя Мизулина е напълно по вкуса на Путин", цитират от New York Post руската активистка за правата на човека Олга Романова, която говори пред украинския Канал 24. "Този тип Барби винаги му е пасвал много добре."

Романова оприличава Мизулина на една от жените, с които Путин излиза преди това - Светлана Кривоногих, собственичка на стриптийз клуб и мултимилионерка в Санкт Петербург, която е предполагаема майка на любимото дете на президента, 20-годишната Луиза.

"Путин е на 71 години. Като цяло човекът е в пълен разцвет, защо не?", казва Романова саркастично.

Екатерина усилено работи, за да заглуши всички критики срещу Владимир Путин, особено по отношение на войната в Украйна. Говори се, че войнственият руски лидер и борецът за онлайн цензура "напоследък са се сближили доста", пише руският сайт Telegram Kremlevskaya Tabakerka.

Сайтът подчертава, че източниците му "са били изключително внимателни в говоренето за това, защото никой не може да предложи 100% потвърждение".

Мизулина завършва Училището по ориенталски и африкански изследвания в Лондонския университет през 2004 г. със степени по история на изкуството и индонезийски език.

Работила е като преводач за официални руски делегации, посещаващи Китай, преди да се присъедини към отдела за безопасен интернет през 2017 г.

Безопасният интернет, за който се твърди, че е подкрепян финансово от ултранационалистичния "християнски милиардер" Константин Малофеев, е в челните редици на усилията на Русия за цензура, съобщава независимият руски вестник Новая газета.

Като ръководител на съдържанието в интернет, Мизулина се застъпва за уеб цензура, глоби и санкции срещу новинарските медии и социалните мрежи. Мизулина е цитирана да казва в реч през май 2022 г. "Първо ще изчистим Украйна от нацистите ... и след това ще стигнем до Google и Wikipedia."

Владимир Путин, Алина Кабаева и жената, която спрягат за приятелка на руския президент

Коя е тайната "избранница" на Путин

Какво знаем за Алина Кабаева - жената в сянка до руския президент

Съобщава се, че на среща с руски студенти по-рано този месец Мизулина е поискала и е получила извинение от студент, който е поставил под въпрос необходимостта от задължителна военна служба.