Преди няколко месеца стана ясно, че колкото и изненадващо да звучи, предвид неглижирания си външен вид, Володимир Зеленски явно е покорил сърцата на много дами. Или поне на голяма част от жените в Чехия, за което свидетелства дизайнерът Томаш Бринек.

Томаш Бринек, възглавниците с лика на Зеленски и как дизайнерът събра хиляди в помощ на Украйна

Как ликът на Зеленски се озова в леглото на хиляди жени

Президентът на Украйна - секссимвол в Чехия

На него му хрумва идеята да произвежда възглавници с лика на украинския президент. И излиза, че след продажбата им се събира впечатляващо солидна сума за пострадалите от войната.

От Полша обаче решават да обърнат внимание и на руския президент - Владимир Путин, като този път целта на поляците очевидно е доста по-различна. 

Тоалетна хартия с образа на руския президент Владимир Путин и надпис с руска псувня по негов адрес е един от най-популярните сувенири, които могат да се купят във Варшава в момента, съобщава британският Telegraph. И посланието, което отправят поляците няма нужда от обяснение.

По всичко личи, че специалната тоалетна хартия се предлага още от февруари в голяма част от магазинчетата за сувенири в полската столица и явно е една от най-търсените от туристите стоки. 

Но заедно със снимки и магнити на най-известния поляк Папа Йоан Павел II, може да се намерят и сувенири с облика на украинския президент Володимир Зеленски. 

Владимир Путин, Алина Кабаева и жената, която спрягат за приятелка на руския президент

Коя е тайната "избранница" на Путин

Какво знаем за Алина Кабаева - жената в сянка до руския президент

Полската подкрепа за Украйна е непоколебима още от самото начало на военните действия. Правителство се възприема като основен защитник на Украйна в Европа, подкрепяйки широкообхватни санкции срещу Русия.