На големия екран Уил Смит може смело се изправя срещу зомбита, извънземни и роботи, но тарантула в къщата му явно е способна да го накара да замръзне.

Уил Смит, Джейда Пинкет Смит и първата им публична поява заедно след шамара на Оскарите

Уил и Джейда Смит след шамара на Оскарите

Двамата за първи път са забелязани на публично място

Ето така актьорът официално се завърна в социалните мрежи почти пет месеца след скандалния шамар на Крис Рок на Оскарите. След случката Смит получи забрана за участие на церемонията за 10 години.

В събота, 20 август, Уил Смит публикува видео в Instagram и TikTok, на което се вижда как заедно с най-големия му син Трей предпазливо се опитват да хванат и отстранят тарантула от дома им в Южна Калифорния. Откакто беше публикуван клипът натрупа пет милиона гледания в TikTok и почти един милион харесвания в Instagram.

"Какво, по дяволите? Това е голям... паяк", чуваме да казва във видеото Смит, докато снима. В коментарите актьорът шеговито пише, че видеото е от Holiday Inn.

Накрая Трей успява да захлупи тарантулата със стъклен съд, след което плъзва лист хартия под отвора му и така изнася животното от къщата. Междувременно Уил се обръща ужасено към сина си, заявявайки, че е млад и силен, и може да се справи с ухапването. 

"Това е най-големият паяк, който някога сме виждали", казва Трей. "Продаваме къщата", отвръща с хумор звездата от "Аз съм легенда", пише Los Angeles Times.

Уил Смит, Крис Рок и коментарите след видеото с извинението на актьора

Уил Смит се извини, но приема ли го Крис Рок

Смята ли се за жертва комедиантът

Видеото с тарантулата се появява ден след като Смит се завърна в Instagram, споделяйки в петък, 19 август, клип с бебе горила, което предпазливо побутва с показалец възрастна горила. Надписът на публикацията гласи: "Опитвайки се да се върна в социалните мрежи."