Шамарът, който Уил Смит удари на Крис Рок по време на тазгодишните Оскари, се превърна в гвоздеят на церемонията. Причина за прословутата случка е шегата на комедианта към жената на Смит Джейда Пинкет. При връчването на наградата за най-добър документален филм той я сравни с Деми Мур във филма "Редник Джейн", в който бившата съпруга на Брус Уилис се появява с бръсната глава.

Уил Смит, Джейда Пинкет Смит, Оскари 2022, шамарът в лицето на Крис Рок и защо всички са срещу актьора

Един за всички - всички срещу Уил Смит

Какво точно се случи на Оскарите

След онази вечер семейство Смит сякаш потъна в земята. Въпреки че Уил публично се извини за постъпката си, двамата съпрузи не бяха забелязвани никъде заедно. Ето че пет месеца по-късно двамата са видени да се разхождат на публично място, пише Yahoo.

Уил и Джейда се наслаждават на следобедното слънце в ресторант Nobu в Малибу през уикенда. Това е първата им съвместна поява след прословутия 27-и март.

От снимките виждаме, че са в добро настроение. На единия кадър Уил дори показва знака за мир към камерата. Двамата са небрежно облечени - той е целият в синьо (тениска, панталони и шапка с козирка), тя пък носи черно спортно яке, карирана риза, вързана на кръста и оранжеви авиаторски очила. 

Въпреки доброто им настроение обаче няма как да забравим прословутия шамар. "Джейда, обичам те. Редник Джейн 2, нямам търпение да те видя", са думите на Рок, предизвикали гнева на Уил Смит. Отличеният за най-добър актьор в "Методът Уилямс" излезе на сцената и удари комедианта в лицето, като остави публиката и зрителите зашеметени.

Поводът за това е Джейда Пинкет Смит, която има диагноза алопеция. Болестта, която може да бъде остра или хронична, представлява умерен или тежък, временен или постоянен косопад. Самата актриса сподели за нея още през 2018 г., а в края на миналата година публикува видео в Instagram, в което разказа по-подробно за болестта си.

Джейда Пинкет Смит, алопецията и какво сподели за косопада актрисата

Джейда Пинкет Смит не крие трудностите си

Актрисата отново не спестява нищо

В началото на август Уил се извини на Крис и подаде оставка от Академията за филмово изкуство, която му забрани участие в церемонията по връчването на Оскарите за 10 години напред. Въпреки това той все още може да бъде номиниран и да спечели статуетка.