U2 е банда, която се сформира в Дъблин през 1976 г. Оттогава имат издадени 14 студийни албума и са продали над 157 милиона албума по света. Групата има две песни на върха в Billboard Hot 100 ("With or Without You" и "I Still Haven"t Found What I'm Looking For").

Ив Хюсън, Боно, Behind Her Eyes и защо не се говори за дъщерята на фронтмена на U2

Коя е Ив Хюсън и какво я свързва с Боно

Талантлива актриса, която сама постига всичко

Бандата има и осем албума на върха на Billboard 200 (включително поне един на всеки четири последователни десетилетия, нещо, което никоя друга група не е правила). Те могат да се похвалят с най-успешното (като продажба на билети) концертно турне в историята (като се вземе предвид инфлацията).

Имат също така 22 награди Грами и два Златни глобуса, номинирани са за два Оскара и са въведени в Залата на славата на рокендрола още през 2005 г.

Без да преувеличаваме можем да кажем, чe U2 са една от най-успешните и добри групи в световната история, които наистина харесваме много. А и признаваме си, на живо звучат невероятно. Много се зарадвахме от възможността да разберем някои подробности за групата и то от най-известните ѝ членове - Боно и The Edge, които тази седмица са гости в подкаста Awards Chatter на The Hollywood Reporter.

Снимка 560746

Източник: GettyImages

Оттам разбираме, че Боно го хваща срам, когато чуе стари песни на U2 и не харесва особено името на своята банда. 

"Бях в колата, когато веднъж пуснаха една от нашите песни от първите ни албуми. Както казваме в Дъблин: "Светнах в аленочервено от срам". Но може би това е правилната реакция за един артист. Да бъде на ръба, да се срамува и смущава, да се притеснява да не се изложи. Това е и полезно, държи те във форма", разкрива фронтменът на групата.

Снимка 560745

Източник: GettyImages

Той добавя, че със сигурност сега не е впечатлен и от текстовете на много от парчетата, като според него гласът му е звучал много "напрегнато" в по-ранните им записи.

"Групата е невероятна, но да си призная изобщо не харесвам собствения си глас от преди, с изключение във "Vertigo". Повечето от другите парчета ме карат да се настръхвам малко. Гласът ми звучи много слабо и май едва наскоро станах певец", споделя изпълнителят.

Освен Боно, в подкаста участие взима и The Edge, който пък разкрива интересни подробности за името на бандата, а именно, че никога не са го  харесвали особено много.

U2, както обяснява китаристът, е трябвало първоначално да се казват The Hype, но бързо са се отказали от този план, тъй като името звучало неоригинално. Техният приятел, графичният дизайнер Стив Аверил, тогава им предлага някои по-добри имена.

Снимка 560748

Източник: GettyImages

"U2 не беше името, което наистина търсихме, но беше това, което най-малко мразехме", разказва The Edge. Той допълва, че са го харесали най-вече, защото не подсказва каква музика ще свирят и затова им се е сторило свежо.

Илай Хюсън, Боно от U2 и как синът следва стъпките на баща си

Какъвто бащата, такъв и синът

По какво синът на Боно от U2 прилича на него

Боно допълва, че Пол Макгинес, първият им мениджър им предложил: "Вижте, това е страхотно име, ще стои добре на тениска - буква и цифра", но признава, че все още не харесва името на групата.

Харесват или не името и старите си песни, няма голямо значение, защото U2 имат милиони фенове по света, които обожават всичко в тази група.