14-годишният Лари Мълън Джуниър поставя обява на училищното табло в Дъблин, че търси музиканти, за да направят група. Обявата гласи: "Барабанист търси музиканти, за да създадат група".

Резултатът е създаването на банда през 1976 г. от петима музиканти, която нарича себе си Feedback. Мълън свири на барабани, Адам Клейтън на бас, Пол Хюсън (Боно) е вокал, Дейвид Евънс (Едж) и брат му Дик свирят на китари. През 1978 г. групата променя името си на U2 и така ги знаем и до днес.

Сега, 43 години по-късно, историята се повтаря, само че този път със първородния син на Боно. 

Снимка 321179

След като дъщерята на Боно Ив Хюсън е определяна от Forbes като една от най-влиятелните млади хора в света, сега идва ред и на най-големия син на музиканта на U2 да се реализира.

Илaй Хюсън уверено тръгва по стъпките на баща си, сформирайки групата Inhaler, която вече издаде първия си сингъл "It Won't Always Be Like This". Можете ли да си предположите какъв музикален стил е избрал първородният син на Боно?

Естествено Илай се спря на електрически китари, бас китари и барабани, които да придружават гласа му, тъй като той е вокалиста на тази нова ирландска група. Също като Боно, и синът му, който е на 19 години, се запознава с останалите четирима члена в училището, където учи.

Илай Хюсън свири на китара и пее, Робърт Кийтинг е на бас китарата, Райън Макмеън на барабани и Джош Дженкинсън на електрическа китара. Четиримата се събират случайно, но бързо осъзнават голямата си любов към рок музика. Решават да сформират група, с която искат да достигнат върха на музикалната сфера.

Дали ще видим Боно и Илай на една сцена? Рано е да се каже, макар да сме сигурни, че фронтменът на U2 се гордее с малката стъпка, която синът му е предприел.