Уикендът трябваше да бъде като всеки друг за Травис Скот - малко почивка и много ангажименти. Но се оказа доста черен за рапъра и още много хора.

Травис Скот, трагедията на фестивала Astroworld в Тексас и изявлението на звездата

Защо е съкрушен Травис Скот

Рапърът с признание пред медиите

На фестивала Astroworld, проведен в Тексас, живота си загубиха осем души на възраст между 14 и 27 години, като много други останаха с наранявания. Причина за трагедията се оказа неконтролираното движение на феновете на Скот по време на концерта, което е довело до буквалното прегазване на хора.

Но въпреки всичко концертът не беше прекратен, за което има и много критики. Самият Травис Скот също е подложен на недоволство от страна на фенове заради разпространено видео в социалните мрежи. На него се вижда как рапърът продължава изпълнението си, оглеждайки публиката отвисоко, докато медицински екип се бори за живота на един от пострадалите.

Нападките към изпълнителя са, че просто няма как да не е видял, че се случва нещо необичайно. От друго видео, отново разпространено в социалните мрежи, се вижда как Скот прекъсва изпълнението си за момент и призовава да бъде помогнато на фен, който е припаднал. Но малко след това музика и забавлението продължават.

В момента има много теории за това защо се стигнало до инцидента, като една от тях е, че част от посетителите на концерта са били инжектирани с наркотик.

Разбира се, полицията води разследване, от което трябва да стане ясно дали това е така, или не. Но докато Травис Скот излезе с изявление, че е съкрушен от трагедията, се появяват нови истории около случилото си.

Пред People Амар Байг разказва, че брат му Мирза, който е един от загиналите, е загубил живота си, докато се е опитал да осигури безопасността на годеницата си. И на фона на тези разкази идва информацията, че един от пострадалите по време на случило се на Astroworld ще съди Травис Скот и организаторите. Според Мануел Соуза случилото се е било предвидимо и е можело да бъде предотвратено. От документите, подадени към съда, става ясно, че Соуза търси обезщетение в размер на 1 милион долара.