През последните няколко дни основната тема във всички медии, че и в социалните мрежи, е случилото се с 18-годишната Дебора от Стара Загора, станала жертва на насилие от Георги Георгиев, довело до множество рани и 400 шева по тялото ѝ. Недоволството на хората срещу насилието над жени бе материализирано и с протести в някои от по-големите градове у нас.

Вълната достигна и Йонислав Йотов, по-известен като Тото от група "СкандаУ". В края на месец март 2023 г. в подкаста му "При Тото" е гостувал Тити Папазов. В епизода баскетболният треньор разказва за случка отпреди години, когато е разбрал, че негова бивша приятелка му е изневерила с най-добрия му приятел.

Действието се развива в началото на 90-те години на миналия век и тогава Папазов решава за наказание да обръсне главата на момичето. В историята си Тити Папазов казва, че момичето се е съпротивлявало и викало и шумът е накарал съсед да се намеси.

"При появата му Тити Папазов го попитал "Какво ще направиш, ако хванеш жена ти с най-добрия ти приятел?" - "Ще го убия". "Е, виж каква е разликата. Аз само възпитателно я подстригвам", казва той, докато водещият се смее на глас", пишат от Булевард България.

Тази история и реакцията както на Тото, така и на публиката в залата, стана повод за огромна вълна от негодувание в социалните мрежи. Към момента на писане на статията клипа с въпросното предаване, както и всички останали в профила на Тото не могат да бъдат гледани, защото вече не са налични.

Засега не е ясно дали самият той ги е свалил, или са били ограничени от YouTube заради подадени сигнали от потребители. От Darik.bg обаче са намерили профил във Facebook, който е успял да свали частта с историята, разказана от Тити Папазов, и да я качи в социалната мрежа.

От коментарите под поста разбираме, че повечето хора са недоволни не само от факта, че подобна история за насилие над жена е разказана, но и от реакцията на водещия със смях на чутото. Също така и от липсата му на някаква контра позиция, че постъпката на Папазов е нещо нередно.

Отново във Facebook виждаме скрийншот от видео от разговора на Тото с Тити Папазов. То е откъс от цялото предаване, посветен само на историята с въпросната бивша приятелка на баскетболния треньор, и е гледано близо 70 000 пъти, преди да бъде свалено.

За разлика от видеата в YouTube, в профила на Тото в Instagram все още е наличен постът, с който той подканя последователите си да гледат епизода с Тити Папазов. "Това е най-великото и най-забавното предаване, което съм водил до сега", пише рапърът под снимката си с баскетболния треньор.

Към момента Тото все още не е казал нищо по темата, но това направи неговата съпруга Кристин Йотова. В профила си в Instagram тя написа, че не може да разбере как хората извъртат така нещата, че съпругът ѝ да излезе виновен.

анкета

Трябва ли известните личности да взимат отношение по свързани с насилие случаи?

Виж резултати

Да, защото позицията и мнението им имат силно влияние върху хората 21.6%

Не, защото го правят за PR 17.7%

Трябва да дават пример не само с думи, а и с дела 20.9%

Всички трябва да взимаме отношение 39.7%

Кристин Йотова допълва, че живее от пет години с Тото и той е един от най-добрите хора, които познава. "Винаги помага на майки с колички, на хора, попаднали в ситуация на улицата, на закъсали коли, на продавачи, на познати, непознати... ума ми не го побира вие какъв го направихте", пише още тя.

Според нея, той е само водещ и никой не може да очаква от нето да "стане да набие гостите си при всяко нещо, с което не е съгласен".

В коментарите позицията на Кристин бе подкрепена от Теа Минкова. Половинката на Наум Шопов пише, че зад Тото, защото се е убедила какъв човек е той.

Какъв е бил Наум Шопов като тийнейджър

Какъв е бил Наум Шопов като тийнейджър

Актьорът говори за израстването си в подкаста "При ТоТо"

"Въпросната история е Ужасна и НЕ, по никакъв начин не подкрепям разказаното от Тити..но не подкрепям и цялата негативна вълна, която се стоварва върху Тото", пише Минкова.

Интересното към момента е, че по-голямата част от недоволството е насочено към Тото, а не към разказвачът и главното действащо лице в историята - Тити Папазов.