Миналата седмица херцогът и херцогинята на Съсекс излязоха с официално писмо, в което завиха, че завеждат дело срещу британски таблоид. Причината за това тяхно решение стана последователната атака срещу Меган в последните месеци, но най-вече публикуването на писмо от Маркъл до нейния баща.

Още от сватбата на бившата актриса с принц Хари се заговори, че тя е прекъснала напълно целенасочено връзката си със своя баща и доведените си брат и сестра - за да не я злепоставят.

Няколко месеца по-късно видяхме написаното й на ръка писмо, в което Меган пита баща си защо е избрал да тръгне по този път и не вижда ли колко болка й причинява.

Решението му да не казва истината е разбило сърцето й на милиони парчета. А той е излъгал за това, че не й е искал финансова помощ. Маркъл моли баща си само да ги остави да живеят живота си на спокойствие и да бъдат щастливи. Моли го и да спре да чете таблоидите и да осъзнае, че животът с чиста съвест е по-ценен от всяко богатство.

Всички тези откровения, написани лично от херцогинята на Съсекс, станаха публично достояние благодарение не на кого да е, а на самия Томас Маркъл. Това призна той дни след като стана ясно, че дъщеря му ще търси правата си по съдебен път.

Бащата на Меган е предал ръкописното писмо на медиите, за да опровергае предишни публикации по темата, които той смятал за неверни и създаващи му погрешен образ, пише Bussiness Insider.

Така Томас е променил първоначалното си намерение да не прави писмото от август 2018 г. публично достояние с цел да опровергае твърдение на приятел на Меган, че е изпратила мило писмо до своя родител, в което му обяснява колко много го обича.

Принц Хари, Меган Маркъл, съдебната битка с медиите и защо херцогът е притеснен за съпругата си

Защо Хари се притеснява за живота на Меган

Ще последва ли херцогинята съдбата на Даяна

Бащата на херцогинята признава, че се е надявал това писмо да успее да ги помири. Но щом го е прочел е разбрал, че дъщеря му всъщност иска друго - да изчезне от живота й. И в името на истината е решил всичко да разберат какво всъщност му е казала Меган. А сега шансовете за помирение клонят към нула...