Докато очакваме първото интервю на майката на Меган Маркъл при Опра Уинфри, бащата на херцогинята на Съсеск я изпревари, като се появи на живо в сутрешния блок Good Morning Britain.

Томас Маркъл засегна различни теми и изрази своето дълбоко съжаление, че е пропуснал сватбата на дъщеря си и принц Хари. Дори е изревнувал от принц Чарлз, които имаше честта да заведе булката до олтара. Но, според него, той е бил най-добрият му заместник в този важен момент.

Бащата на Меган помоли за прошка младоженците за гафа с нагласените папарашки снимки, за които призна, че е взел пари. Надява се и интервюто му да не обиди младото семейство, но запознати коментират, че е доста вероятно това да се случи, ако не се е допитал до тях преди телевизионната си изява.

Снимка 362884

Източник: Facebook / ITV News Royals

Засега здравословното състояние на 73-годишния Томас Маркъл не му позволява да пътува до Лондон, за да се срещне със своя зет и кралското семейство, заедно със самата Елизабет Втора, която определя като невероятна жена. Бившата му съпруга Дория Рагланд вече имаше тази чест.

Бащата на херцогинята на Съсекс сподели, че принц Хари му се е обадил по телефона, за да поиска ръката на дъщеря му. А той му е заявил, че им дава своята благословия, само ако обещае, че никога няма да й посегне. Томас определя зет си като "страхотен и интересен".

Освен за Меган, двамата мъже явно са имали разговор и за политика. Бащата на звездата от "Костюмари" разкри, че принц Хари е изразил подкрепата си за Брекзит и смята, че трябва да се даде шанс на Доналд Тръмп.

Бащата на Меган Маркъл в болница, пропуска сватбата

Защо бащата на Меган Маркъл пропуска кралската сватба

Изненади до последния момент

Именно тези разкрития могат да навредят сериозно както на имиджа на престолонаследника, така и на отношенията с Томас Маркъл. Принципно, членовете на кралското семейство трябва да спазват политически неутралитет и нямат право да изразяват пристрастия.