Всички помним научно-фантастичния екшън "На ръба на утрешния ден" от 2014 г. В него се разказва как светът ни е въвлечен във война с непобедима извънземна сила и няма армия, да не говорим за личност, която може да ги победи.

Във филма участват Емили Блънт и Том Круз. Той влиза в ролята на специалист по връзките с обществеността, който е принуден да се присъедини към опасна мисия, за да спре извънземна заплаха. Тя пък играе сержант Рита Вратаски - многократно награждаван войник от военновъздушните сили на Съединените щати, който помага на персонажа на Круз по време на мисията.

Оказва се, че Том Круз, който изгради солидна част от професионалната си биография върху екшън поредиците, е бил и наставник на Емили Блънт при снимките на тежките сцени, изискващи изключителна издръжливост на тялото. Понякога обаче е бил доста остър с нея. 

"Спомням си, че трябваше да носим огромни костюми, които тежаха близо 40 килограма. Бяха наистина масивни. Когато сложиха оборудването върху мен, се разплаках от болка и не знаех какво да направя", разказва актрисата за подкаста SmartLess.

Като вижда сълзите на Емили Блънт, Том Круз решава да вземе нещата в свои ръце и дори да бъде малко груб, за да я накара да се стегне.

Том Круз, Кейти Холмс, Сури Круз и как изглежда порасналата дъщеря на актьорите

Как изглежда дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс на 16 г.

Истинско копие на майка си

"Опита се да ме успокои, но аз бях сигурна, че няма да се справя с тези снимки и продължавах да ридая. Бях в паника, а Круз ме гледаше дълго, без да знае какво да направи. Накрая каза само: "Хайде, спри да бъдеш такава лигла, става ли?" Засмяхме се и забравихме за случката", споделя още актрисата.

Снимка 599263

Източник: GettyImages

Емили Блънт признава обаче, че обучението е било наистина интензивно. Сериозно се е наранила и по време на каскада.

"Направих една въздушна каскада на жици и трябваше да падна на рамото си, но се приземих по лице", спомня си още тя. Актрисата не крие, че Том Круз и окуражителните му думи много са ѝ помогнали по време на целия снимачен процес, пишат от ЕW.